avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara!Sunt separata de sot de o luna de zile,m am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara!Sunt separata de sot de o luna de zile,m am mutat ...

Buna seara!Sunt separata de sot de o luna de zile,m am mutat cu chirie, dupa 5ani de abuz psihologic, emotional, santaj de la sot si soacra, copilul a ramas stabilit la tata, eu l am luat de 2 ori la mine acasa si peste noapte ,cand am vrut sa l tin mai mult la mine, tatal mi a interzis sa il mai vad/vorbesc cu copilul, urmeaza inceperea procedurii de divort. Copilul sta mai mult la soacra, cand e la ea imi interzice sa il vad, vb cu el la telefon. Ce recomandari aveti impotriva sotului? Dar impotriva soacrei care se crede mai presus decat mine, mama copilului? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:09, 7 Mai 2024
Ceea ce puteți face este doar sa demarati cât mai urgent proces de fond privind desfacerea căsătoriei și stabilirea domiciliului copilului la dvs cât și ordonanta presedintiala privind stabilirea provizorie a domiciliului copilului la dvs pana se soluționează dosarul de fond.
Alte pârghii legale nu exista.
Contactați un avocat și discutați în detaliu strategia juridica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este normal sa incercati purtarea de discutii in primul rand cu tatal caruia sa ii explicati ca sunteti singurii in masura sa decideti pentru copilul dvs si ca bunica paterna doar supravegheaza minorul, neavand drept de decizie.

Insa daca relatiile sunt tensionate si nu prea ajungeti la un numitor comun (de regula asa se intampla cand despartirea este recenta). aveti la dispozitie calea legala si anume actiunea de divort cu capat de cerere stabilire locuinta la dvs si pe calea ordonantei stabilrea locuintei sau daca nu stabilirea provizorie a unui program de vizitare care sa va permita mentinerea relatiilor cu minorul.

Hotararea pronuntata pe calea ordonantei va fi una executorie, ce va putea fi pusa chiar in executare silita si nu veti astepta timp indelungat cat dureaza solutionarea divortului spre a va putea vedea sau lua copilul la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal bataus nu permite mamei sa isi vada copii(acestia fiind luati de el) mariana cute mariana cute Buna ziua.Probabil in acest subiect se vor recunoaste multe persoane.Am o ruda care s-a casatorit acum 5 ani cu un barbat care l-a inceput era curat ca ... (vezi toată discuția)
Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului g3orgyka g3orgyka Vreau sa ma despart de sotul meu si vreau sa imi iau copilul cu mine dar el a zis nici sa nu ma gandesc.nu stiu ce sa fac cum sa fac sa imi iau ... (vezi toată discuția)