avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, la ce distanță față de locuința ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, la ce distanță față de locuința vecinului pot ...

Bună ziua, la ce distanță față de locuința vecinului pot sa cresc o pereche de păuni,?! Cu toate că păuni fac zgomot doar în perioada de reproducere (30.60de zile)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 10 Mai 2024
Ordin nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației
art. 15
(1) În gospodăriile unde nu sunt asigurate racordurile de apă curentă printr-un sistem centralizat de distribuție, adăposturile pentru creșterea animalelor în curțile persoanelor particulare, de cel mult echivalentul a 6 unități de vită mare în cazul în care sunt mai multe tipuri de animale și echivalentul a 4 UVM în cazul în care se cresc exclusiv găini sau porci, calculate conform tabelului de conversie din anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/669 al Comisiei din 28 aprilie 2016 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 808/2014 în ceea ce privește modificarea și conținutul programelor de dezvoltare rurală, publicitatea pentru aceste programe și ratele de conversie în unități vită mare se amplasează la cel puțin 10 m de cea mai apropiată locuință învecinată și sursă de apă destinată consumului uman și se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului și risc pentru sănătatea vecinilor, cu obligația respectării condițiilor de biosecuritate.
(2) În gospodăriile unde sunt asigurate racordurile la sistemul centralizat de apă curentă, adăposturile de animale de cel mult echivalentul a 10 unități de vită mare în cazul în care sunt mai multe tipuri de animale și echivalentul a 7 UVM în cazul în care se cresc exclusiv găini sau porci, calculate conform tabelului de conversie din anexa II la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/669 al Comisiei din 28 aprilie 2016 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 808/2014 în ceea ce privește modificarea și conținutul programelor de dezvoltare rurală, publicitatea pentru aceste programe și ratele de conversie în unități vită mare se amplasează la cel puțin 10 m de cea mai apropiată locuință învecinată și sursă de apă destinată consumului uman și se exploatează astfel încât să nu producă poluarea mediului și risc pentru sănătatea vecinilor, cu obligația respectării condițiilor de biosecuritate.
(3) În gospodăriile cu un număr de animale mai mare decât cel prevăzut la alin. (1) și (2), adăposturile pentru creșterea animalelor se amplasează la distanță de 50 m de cea mai apropiată locuință vecină și sursă de apă destinată consumului uman.
(4) În mediul urban, prin hotărâri ale consiliilor locale sau prin studiu de impact asupra sănătății se pot stabili distanțe de protecție sanitară mai mari decât cele specificate în prezentul ordin, în funcție de specificul fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Conversia numărului de animale în coeficient „Unitate Vită Mare” (UVM)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? AdrianaNicolae20 AdrianaNicolae20 Poate vecinul să costruiască o încăpere din beton pentru creșterea păsărilor lânga casa mea la o distanțâ de 8m? Care este distanța legală? (vezi toată discuția)
Distanta intre cotetul de porci al vecinului CristiansiGabriela CristiansiGabriela Vecinul si a construit cotețul porcilor pana in gardul de delimitare intre vecini, iar cotețul de porci ii la o distanta de aprox 7 m de casa mea. Tine aprox ... (vezi toată discuția)
Raporturi de vecinatate izaandre izaandre Buna ziua! M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare ... (vezi toată discuția)