avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa de la tara a fost lasata de tata cu act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa de la tara a fost lasata de tata cu act de intretinere

Buna ziua, suntem 4 frati, (2 fete,2 baieti) fiecare la casa lui.Casa parinteasca de la tara a fost lasata de tata cu act de intretinere la o sora, care locuieste cel mai aproape, actul a fost facut in martie 2018, in septembrie a murit tata si in 2019 a murit mama, in casa parinteasca a ramas cel de-al 5-lea frate care a murit in 2023. De atunci sora care a primit acel act de intretinere a pus lacat pe tot si se foloseste doar ea de casa parinteasca si terenul aferent.
Mentionez ca NU a facut succesiunea, are doar acel act de intretinere prin care a primit casa, ea locuieste la 7 km de casa parinteasca , intrebarea este : noi ceilalti frati nu avem dreptul sa intram in casa parinteasca ? Daca intram in casa si cheama Politia noi suntem dati afara de catre Politie doar in baza acelui act de intretinere ca a primit ea casa? Sau ea devine propietara acolo numai dupa succesiune si sa faca act de propietate pe numele ei? multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:46, 11 Mai 2024
este vorba de un contract de vânzare cu clauza de întreținere? in acest caz, imobilul nu intra in masa succesorală, fiind proprietatea surorii cumparatoare
Nu! Actul este cam asa:
Noi subsemnatii (tata si mama) in calitate de instrainatori, creditori ai obligatiei de intretinere si beneficiari ai dreptului de uzufruct viager si--
Sora si sotul ei (toate datele) ,soti, casatoriti sub regimul matrimonial al comunitati legale, in calitate de dobanditori si debitori ai obligatiei de intretinere.
In conformitate cu prebederile art.2254 si urm. Cod cibil a intervenit prezentul contract de intretinere in urmatoarele conditii:
Subsemnati (tata si mama)) transmitem ficei si ginerelui nostru (x si y) nuda propietate asupra imobilului indetificat cu nr in satul/comuna/jud s.a.m.d., in schimbul asumarii de catre acestia a obligatiei de a ne intretine pe toata durata vietii nostre..aceasta obligatie urmand a se stinge la data decesului ultimuluia dintre noi, in conformitate cu prevederile art.2244 cod civil, rezervandu-ne dreptul de uzufruct viager asupra imibilului..s.a.m.d.
NU scrie nimic de vanzare/cumparare, nu pot atasha ca puneam actul
este exact ce am intrebat: in timpul vietii s-a transmis nuda proprietate iar uzufructul s-a stins prin deces. imobilul nu face parte din masa succesorala. sora dvs este proprietara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Probleme contract vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager gabi_cristina2004 gabi_cristina2004 Am si eu o mare problema si sper sa gasesc un raspuns sau un ajutor la problema mea. In 2005 locuind cu chirie cu sotia mea, mama a insistat sa ne mutam cu ea ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu uzufruct viager cristina09_aaa cristina09_aaa se poate vinde un apartament cu uzufruct viager? in ce conditii? (vezi toată discuția)