avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu si sora mea am facut succesiunea dupa mama si in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu si sora mea am facut succesiunea dupa mama si in baza certif ...

Eu si sora mea am facut succesiunea dupa mama si in baza certif de mostenitor avem cota parte egala de 1/2 din apartamentul dobandit ca mostenire.Sora mea s-a mutat in apartament fara sa ma consulte spunand ca va sta 6-10 luni pana isi va termina casa in constructie.Eu doresc sa vindem ea,nu momentan. Ce pot face din punct de vedere legal pt ca aceasta situatie nu-mi convine mai ales ca s-a mutat fara sa ma intrebe daca poate sau nu sa faca asta.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:59, 13 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu trebuia sa va întrebe. Oricare dintre dvs aveți dreptul de a folosi imobilul.
Dvs va puteți vinde jumătatea din apartament, urmând ca sora sa rămână în indiviziune cu cel care va cumpăra de la dvs.
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.Intr-adevăr e greu de găsit cineva care să accepte situația dar este de incercat.
Ea nu este de bună credință,moral nu este ok ce face,dar cred că dacă nu ințelege aș putea să imi duc lucruri intr-una din camere,să o incui și am dreptul sa intru si sa plec din apartament după bunul plac in aceeași măsură in care o va face și ea.Este legal dna Raluka?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.636 Cod civil
(1) Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun în măsura în care nu schimbă destinaţia şi nu aduce atingere drepturilor celorlalţi coproprietari.
(2) Cel care, împotriva voinţei celorlalţi proprietari, exercită în mod exclusiv folosinţa bunului comun poate fi obligat la despăgubiri
Mulțumesc foarte mult pt răspuns,un singur lucru mai am să vă intreb,Mă intâlnesc astăzi cu sora mea,după moartea mamei și incheierea succesiunii,pentru prima dată să pot și eu să intru in casă,eu neavând chei de la apartament,doar sora mea.
Ce pot face dacă nu vrea să-mi dea o cheie de la apartament?vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri și acum totul este clar.
O sa lasati lucrurile asa si o sa chemati sora in instanță pentru ieșirea din indiviziune (partaj).

Alte discuții în legătură

Acces blocat in curte !!! fara apa!!! Ellyn Ellyn Buna seara! Locuiesc in aceeasi casa cu sora mea,am facut succesiunea dupa decesul tatalui,dar nu cadastrul mama inca traieste. Sora mea,are cotetul cu porci ... (vezi toată discuția)
Am drept de abitație într-un apartament deținut în cote de egale, de el și de fiul meu. În caz de deces al lui, eu mai am drept de abitație? Stella63 Stella63 Concubinul meu detine jumatate din apartament iar fiul meu jumatate .In urma decesului concubinului sora lui este mostenitoare , eu am drept de abitatie pe ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune,uzufruct viager,vanzare drept mostenit/donat Aneta Marin Aneta Marin Buna ziua Eu si sora avem in proprietate,pe langa dreptul de mostenire in urma succesiunii dupa tata, donatia facuta de catre mama in mod egal,10/16 dintr-un ... (vezi toată discuția)