avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legii 176/2018 privind internshipul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legii 176/2018 privind internshipul

Buna ziua,

Conform legii 176/2018 privind internshipul avem urmatorul articol:
Organizaţia-gazdă promovează public, în scris şi/sau online, programele de internship desfăşurate, criteriile, calendarul şi procedura internă de selecţie, responsabilităţile generale pentru fiecare program de internship ofertat, precum şi condiţiile contractuale (numărul de ore şi durata programului de internship, valoarea minimă a indemnizaţiei lunare).
Suntem obligati ca firma sa mentionam undeva? Sa publicam undeva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:45, 14 Mai 2024
Daca legea mentioneaza asa ceva, atunci va trebui sa promovati acele programe în scris și/sau online.

De exemplu:
[ link extern ] /
Ok insa este o obligatie? Ca asta nu inteleg din lege. Si daca este obligatie, aceste programe unde se inscriu? este exact ca un anunt de angajare pe platforme de angajare? Trebuie trmis si la AJOFM?
Da, asa reiese din textul de lege ..daca era facultativa atunci ar fi trebuit mentionat " poate promova ..." .

Organizația-gazdă are obligația completării și transmiterii datelor și informațiilor din contractul de internship, cel târziu în ultima zi lucrătoare anterioară începerii activității în cadrul programului de internship, în registrul de evidență a contractelor de internship, înființat de agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă sau a municipiului București, în a cărei rază teritorială aceasta își desfășoară activitatea, ținut în formă electronică, denumit în continuare registrul electronic de evidență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea internshipului în cabinetele de avocatură gentiana1987 gentiana1987 Este posibil ca un cabinet de avocatură să angajeze un absolvent de drept prin intermediul unui contract de internship? Art. 186 din Statut stabilește o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de internship ancafa ancafa Buna ziua! De 2 luni efectuez un internship platit la o firma privata. Doresc rezilierea contractului de internship din urmatoarele motive: - mi s-a adus la ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu o informatie! este interzis sa acordam ... raluca.dumitru raluca.dumitru Va rog sa ma ajutati cu o informatie! Este interzis sa acordam tichete de masa unui student care se afla in internship la noi in societate? Acesta are contract ... (vezi toată discuția)