avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua Fiul meu a fost condamnat la recidiva fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua Fiul meu a fost condamnat la recidiva fara sa fie recidivist ...

Buna ziua

Fiul meu a fost condamnat la recidiva fara sa fie recidivist

Ce pot face

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 08:08, 28 Iunie 2024
katyte009 a scris:
Există recidivă când, după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de un an şi până la reabilitare sau împlinirea termenului de reabilitare, condamnatul săvârşeşte din nou o infracţiune
....sau implinirea termenului de reabilitate .... nu se ia in consideratie data cand se implineste termenul de reabiliate ? Nu se poate sa fie recidivist la infinit o persoana

V-am mai intrebat, dar nu ati raspuns: Pentru ce perioada a fost condamnat in 2014? Sunt doua ipoteze in textul citat de d-voastra. a) reabilitarea judecatoreasca; b) reabilitarea de drept. Daca a fost condamnat pentru mai putin de 2 ani atunci reabilitarea se face de drept si avem "împlinirea termenului de reabilitare" Iar daca a fost condamnat pentru mai mult de 2 ani avem reabilitarea judecatoreasca si avem "până la reabilitare".
O persoana care putea fi reabilitata doar pe cale judecatoreasca si savarseste o alta infractiune cu intentie dupa implinirea termenului pentru reabilitarea de drept este pedepsita prin adaugarea unui spor, chiar daca termenul pentru reabilitarea de drept a trecut, pentru ca altfel institutia reabilitarii judecatoresti ar deveni inutila. Pare logic, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de liberare conditionata ManuelaPalmatu ManuelaPalmatu Intr-o luna, sotul meu va avea comisia de liberare conditionata. A avut o pedeapsa de 1 an cu executare prin contopirea a doua pedepse: prima de 1 an si 8 luni ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sergiu_23 sergiu_23 am fost agresat fara vina intr-o seara in comuna mea si fost la medicul legist urmand sfatul politiei si am primit un certificat medico legal cu 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna recidivist? adriansimo adriansimo Buna ziua, Ca inseamna recidivist, din punct de vedere juridic? Va multumesc. (vezi toată discuția)