avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Vecinul a dirjat toată apa pluvială din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Vecinul a dirjat toată apa pluvială din streaşina ...

Buna ziua.
Vecinul a dirijat toată apa pluvială din străşina sa în curtea mea, printr-o ţeavă ascunsă, în aşa fel încât a deteriorat gardul meu pe o porţiune. Astfel, apa curge în curtea mea chiar la un metru distanţă de casă. Nu a cerut aprobarea sau consimţământul meu. Astfel, curtea mea este tot timpul ud, iar pereţii interiori ai casei sunt mucegăiţi acolo unde curge apa. Ce se poate face?"
Mulțumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
Eva30, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai intai, ca intre vecini, ar trebui sa vedeti daca nu intelege ca dupa ce ati descoperit ce a facut, ce a facut el este rau. In timp ce va pregatiti de discutie faceti cateva poze, si incercati sa chemati cativa martori cand ploua ca sa aveti dovezi. Daca vecinul nu intelege ca fiecare trebuie sa se descurce cum poate cu apa care cade pe terenul sau, fara sa o bage pe sub gard la vecin, trebuie sa-l actionati in judecata. Va sfatuiesc cat se poate de serios sa angajati un aparator calificat - adica un avocat - pentru ca sunt multe aspecte cu care nu cred ca va veti descurca si ar fi pacat sa pierdeti si sa va rada vecinul in nas.
Bună ziua.
Mulțumesc frumos.
Puteți să-mi spuneți, unde gásesc referiri la această situație în Codul civil?
Mulțumesc amticipat pentru răspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 611 Cod civil
Picătura streşinii
Proprietarul este obligat să îşi facă streaşina casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul a dat 3 găuri în gardul de beton ca apa din curtea ... andreinemeti andreinemeti Vecinul a dat 3 găuri în gardul de beton ca apa din curtea lui să se scurgă la mine în curte. Ce pot să fac? Ce lege a încălcat (vezi toată discuția)
Distanta casei fata de curtea vecinului raulmanu raulmanu Casa este făcută pe \"gard\"(pe locul gardului), astfel încât streșină de la acoperiș este pe terenul meu și apa care curge, curge pe terenul meu. ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)