avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna Ziua.Mi sa desfacut contractul pe neprezentare la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna Ziua.Mi sa desfacut contractul pe neprezentare la munca ...

Buna Ziua.Mi sa desfacut contractul pe neprezentare la munca am fost trimis acasa din cauza unui conflict , din ziua aceea am fost trimis acasa sinu am mai fost primit la munca.Desi eu m-am prezentat la locul de munca nu am fost primit.Le am facut reclamatie la itm de vreo doua ori dar nu s-au luat nici o masura impotriva.Am inregistrat-o pe directoare cum ca nu ar fi acela motivul real pentru care ar fi vrut sa imi desfaca contractul .Prima convocare m-am prezentat eu intamplator pentru ai inregistra nu mi-a venit nimic prin posta , m-am dus si imi spunea sa imi dau demisia nu se tinea nici o comisie cu nimeni , si nu am primit nimic la mana ca mi sa facut aceea cercetare .Dupa aceea la a doua nu m-am mai prezentat deoarece ma ca imi tot spuneau ca cheama politia .Credeti ca as avea sanse in instanta cum ca le am facut reclamatie la itm si ei nu au intervenit , si cu integistrarile cum imi spune sa imi dau demisia , si ca ei nu m-au mai primit la munca! Nu stiu ce sa fac sa bag dosaru sau nu la tribunal!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 27 Mai 2024

Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti .. puteti depune atasat la contestatie , sesizarile catre ITM.

Le am pus cele de la itm dar inregistrarile nu le am pus cum ca m-am dus la locul de munca ar fi trebuit sa le pun si pe alea ?! Daca e le pot trimite prin posta ?! Daca pierd cam ce suma s-ar incadra cheltuile de judecata?! (aproximativ).Sau daca vreau sa ma retrag cum as putea sa o fac?!.Ma gandesc ca totusi ceva probe sunt dar daca judecatorul se ia doar dupa cum a fost redactata decizia de concediere?!
Puteti atasa si inregistrarile respective ... Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că cererea de chemare în judecată semnată și trimisă prin e-mail îndeplinește condiția semnăturii olografe, astfel că nu se impune semnarea cererii în original și cu atât mai puțin anularea cererii pentru lipsa semnăturii, pentru că ”necesitatea semnării în original a cererilor adresate instanţei nu este prevăzută în mod expres de normele de procedură civilă, atât timp cât transmiterea actelor de procedură este valabilă şi prin mijloacele rapide de comunicare: fax, poştă electronică”[Decizia nr. 1941 din 5 aprilie 2023, pronunțată de Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~