avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc la bloc, vecinul de pe,palier are un caine ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc la bloc, vecinul de pe,palier are un caine care latra ...

Locuiesc la bloc, vecinul de pe,palier are un caine care latra ziua, uneori si noapte. Ce este de facut? Poate tine cainele in apartament ? Foloseste liftul de 3-4 ori pe zi pt catel, eu o data pe zi, platim la fel pentru intretinere lift. Ce este de facut? Multumesc!
va rog citati din cartea drepturilor cainilor nu a omului in care scrie ca un caine are dreptul la plimbare gratuita cu liftul pe banii locatarilor din bloc. pt ca asta este subiectul a ceea ce am scris: in cazul cainilor este usor observabila o utilizare suplimentara a liftului care intr-o lume echitabila ar trebui sa conduca si la o cheltuiala un pic mai mare pt proprietar, nimic altceva.
dar asta numai intr-o lume echitabila. nu avem o constitutie echitabila prin urmare cum sa avem niste legi echitabile ?!
Problema e aceeasi ca in cazul copiilor mici cand erau discutii ca trebuie trecuti la persoane sau nu:
adica costul se reflecta in plus la nr persoane (lumina pe scara , lift daca exista , gunoi si unde nu exista apometre cost in plus la apa consumata.

Unii sustineau ca nu trebuie trecuti (mai exact cei care aveau copii mici)
-de ce trebuie trecuti la persoane ca cel mic nu aprinde lumina pe scara si nu circula singur cu liftul acolo unde blocul are lift.

-ceilalti ii spuneau :
Da, nu aprinde el lumina si nici nu circula el singur cu liftul, dar de cand are copil mama iese afara sa il plimbe de 10 ori pe zi si prin urmare aprinde lumina sa poata vedea, si daca blocul are lift coboara si urca in plus de 10 ori.
De cand are copil mic tomberonul e plin de pampers deci clar produce gunoi.
De cand are copil mic clar consuma mai multa apa sa il spele ( cazurile unde nu au apometre).

Fix acelasi lucru este cu un caine chiar mai grav ca produce miros dupa cum se plang utilizatorii pe aici (cel mai recent. in linkul de mai jos)

www.avocatnet.ro/forum/discu...
si unii din ei umplu scara de par si cateodata si de alte resturi.

Evident ca pana la urma s-a ajuns sa se treaca imediat ce vin de la maternitate!
Nu mai e mult si o sa ajunga sa se treaca si animalele de companie sau sa se plateasca o taxa lunara dupa cum exista in unele localitati conforma hotararilor locale.
Au inceput prin sector 4 si maxim 2 animale in apartament :
[ link extern ] /
in Arad
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
la noi in bloc (sector 6), cei care au caini platesc in plus la intretinere ( si nimeni nu a contestat decizia care e luata de aprox 10 ani).
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@mexu
N-am scris ca trebuie sa fie gratuit. Daca asociatia hotaraste ca cei care au catei platesc in plus e foarte, foarte in corect si plata in plus poate fi si pentru curatenia pe scara, s.a.m.d. . D-voastra ati scris despre o legiferare corecta iar din ceea ce ati scris se intelegea destul de clar ca va referiti la o interdictie de a avea un catel in locuinta si de a-l duce cu liftul - ceea ce ar obliga si pe omul cu catelul sa urce pe jos.


w_v_w_v a scris:

Problema e aceeasi ca in cazul copiilor mici cand


cele 2 situatii nu sunt nici pe de parte comparabile:

pt copii se pot gasi multe rationamente morale care sa justifice scutirea celor f mici de chelt de intretinere: scaderea demografica, beneficiul viitor societal, politici demografice, etc, etc, etc.

la caini nu! majoritatea nu prea au decat ratiunea de extensie de ego a stapanului. e drept ca pt copii pot avea un efect benefic formator, dar totusi, orice jucarie educativa cade in sarcina tatalui copilului nu a blocului!