avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, sunt în proces de divort din 2022, avem 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, sunt în proces de divort din 2022, avem 2 fetite ...

Bună ziua, sunt în proces de divort din 2022, avem 2 fetite de 9 ani și 5 ani, prin ordonanta presentiala cea mica îmi este încredințată, cea mare manipulata psihic este la el și nu vine la mine, ptr acest fapt este plangere la politie și executor care a ajuns în instanta!!
Problema este ca cea mica merge de 2 ori pe luna la tata, eu respect programul de relații personale, dar tatăl o abuzează psihic, fetita este tot timpul deprimata, refuza sa mearga la gradinita ca asa a fost învățată ca să îmi poată face tatal plangere, este un chin, o pun pe picioare 2 sapt apoi pleca din nou la tata și iarăși o luam de la capăt!! Va rog cum pot sa dovedesc asemenea fapte, pot deschide proces ptr abuz psihologic, ce pot sa fac??
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 08:05, 24 Mai 2024
Raportul UN il stiu, altul este mesajul din acesta si nu are cum sa nu fie mantionat Gardner. Acesta este un psihiatru care a inventat, efectiv, alienarea parentasla ca un sindrom, o boala psihiatrica cu diferite stadii si tratamente. Toate acestea bazate pe experienta sa personala, in care doar mama copilului sau era vinovata.
Din pacate, lipsa lui de obiectivitate si acuzatiile la adresa unui sex au fost de natura a-i submina munca.

ONU incearca de cativa ani sa aduca un echilibru in ceea ce priveste modul in care instantele se raporteaza la aceasta instrainare a copilului de unul dintre parinti. Principala problema in cazul in care unul dintre parinti invoca alienarea este aceea ca orice alegatie a celuilalt parinte privind violenta domestica era ignorata sau, mai rau, vazuta ca o dovada ca este parinte alienator. Ceea ce, sustine raportorul, este eronat in foarte multe cazuri.

Cam asta e ideea ONU, complet diferita de cele de mai sus. Userul pare a fi exact in aceasta situatie.
De aceea este foarte indicat sa discute cu un avocat ca sa isi faca probe acum, inainte de vreo agravare a situatiei de fapt si a celei juridice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc!

Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
Richard Gardner a fost un psihiatru american.

Gardner a sfarsit ca Iuda.

Gardner a scris despre sindromul alienarii parentale intr-o carte publicata in 1987. Trebuie sa iei pulsul vremii si contextul. Acest pseudo-concept, folosit in instante, serveste ca mijloc de reunire a victimelor abuzului asupra copiilor cu agresorii lor. In anii dupa ce a introdus teoria, acesta a depus marturie in multe cazuri, conceptul a fost formulat pentru a fi utilizat in instanta. Cariera lui Gardner este asociata cu sustinerea tatilor in luptele pentru custodie pe masura cresterii numarului de divorturi in anii '70. Gardner avea viziuni de normalizare a unor abominatii [ link extern ]

Nu urmaresc tv, da' mai vad titluri de stiri pe internet, Romania ocupa locuri de top pe trafic. Ma lepad de cel rau!

Americanii urmaresc semnele vremurilor. In 1976, David Wilkerson, pastor american, intr-o predica cunoscuta sub numele Viziunea, a vorbit si despre rascoala in casa. Intr-un sondaj facut de acesta la acea vreme, din 5000 de copii din 12 orase mari, 45% au spus ca-si urasc parintii.

Bineinteles, despre acestea se stie din Scripturi, si Sfintii Parinti au vorbit despre vremurile ce vor urma. Orice crestin stie ca in vremurile din urma, printre altele, vor fi dezbinati. Nu poate contesta nimeni ca n-ar exista sau nu va exista dezbinare. Nu stie nimeni exact...

Ce legaturi sunt in familie, cum isi petrece copilul timpul, ce priveste, ce citeste, ce relatii are...

Cum il invata mama pe Nikola Tesla, sa caute Adevarul in Biblie. Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii si al dragostei si al intelepciunii.

In astfel de situatii divort/separare si custodie, parintii trebuie sa cunoasca si discerne drepturi si indatoriri, sa constientizeze si diferentieze legaturile personale in timpul si dupa casatorie/relatie. Nu exista drepturile mamei sau drepturile tatalui... ambii parinti au dreptul si indatorirea de a creste copilul, dupa propriile convingeri, cu respectarea drepturilor copilului.

Scriu din netrebnicie si multa trandavie.

Domnul sa fie milostiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă doresc să merg să scot un certificat medico-legal trebuie ... Georgia M Georgia M Dacă doresc să merg să scot un certificat medico-legal trebuie neapărat să depun si plângere? Se va sesiza cineva din staff să anunte autoritățile, ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala tzapone tzapone Este sau nu în România alienarea prenatala legiferată ? (vezi toată discuția)