avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara, dacă revin la serviciu și depun actele ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara, dacă revin la serviciu și depun actele pentru ...

Bună seara, dacă revin la serviciu și depun actele pentru stimulentul de insertie iar peste o luna îmi dau demisia și a doua zi încep în alta mai beneficiez de continuitatea stimulentului? Dacă copilul face 2 ani pe 2 iunie iar eu încep serviciul pe 3 iunie mai primesc stimulentul? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 22 Mai 2024
1. Persoanele care au finalizat concediul pentru creșterea copiilor și obțin venituri supuse impozitului beneficiază de stimulentul de inserție în cuantumul prevăzut de lege după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități.

2. Pentru persoanele care solicită acordarea stimulentului de inserție după împlinirea de către copil a vârstei de 2, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități, prevăzut la art. 7 alin. (2) din ordonanța de urgență, acesta se acordă după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care persoana îndreptățită realizează venituri supuse impozitului, cu respectarea termenului prevăzut la art. 15 alin. (1) lit. c^1) din ordonanța de urgență;
.....
Dar dacă îmi dau demisia după o luna și încep a doua zi, adică am continuitate mai beneficiez de stimulent?
Beneficiati de stimulent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ali-ami ali-ami Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un rasp,am cerere depusa pt crestere copil pe o perioada de un an,copilul face pe 26 aprilie un an,tatal in ultimile 12 luni ... (vezi toată discuția)
Bună seara, de la hr mi s- a spus ca "modificarile actuale nu ... StelutaStell StelutaStell Bună seara, De la Hr mi s- a spus ca \"Modificarile actuale nu includ reducerea perioadei de revenire petru a putea beneficia de stimulentul de insertie,\" ... (vezi toată discuția)
Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 ... suciu_diana suciu_diana Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 de lei se mai acordă până copilul face 3 ani, respectiv 4 ani in cazul celui cu handicap, ... (vezi toată discuția)