avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legalitatea restrangerilor in returnarea garantiei SGR ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legalitatea restrangerilor in returnarea garantiei SGR Doua magazine ...

Legalitatea restrangerilor in returnarea garantiei SGR

Doua magazine la care imi fac cumparaturile:
1. Accepta bonurile de la automatul care primeste sticlele cu taxa SGR, dar cu acestea se pot face doar cumparaturi. Eliberarea de numerar este refuzata.
2. Magazin non-stop la care automatu functiona pe toata perioada in care se fac vanzari. (Ma rog, cand nu erau angajatii puturosi sa goleasca sacii.) Mai nou: "Va asteptam maine dimineata de la ora 8."

Sunt aceste restrictii acoperite de lege? Ca si nespecialist consider, poate naiv, ca nu poate niciun comerciant decide cand este dispus sa-mi returneze banii care mi se cuvin.
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 05:45, 3 Iunie 2024
Plangeti-va la protecția consumatorului si or sa isi schimbe atitudinea.
Sunt obligați sa va dea bani în schimbul voucerului, nu sunteți obligat sa faceti cumpărături

Legat de neplata in cash cam asta as face, dar ce-i drept oricum cumpar de bonurile alea.

Mai tare ma deranjeaza restrictia temporara a functionarii aparatului la cel de al doilea magazin. Automatul sta in incinta magazinului, totusi este restrictionat de a functiona pe tot programul in care se fac vanzari.
Poate comerciantul restrictiona timpul in care primeste inapoi ambalaje in conditiile in care banii pe ele mi le ia fara restrictii?


Se poate sa conteze și unde e amplasat și sa îl oprească pe perioada nopții ca să nu facă zgomot.
Vad ca treaba "s-a extins". Se pare ca Mega Image, caci despre ei este vorba, a introdus ca regula generala in magazine ca automatele sa se opreasca programat la ora 22 si ele repornesc la ora 8.
La mine in apropiere am 3 magazine MI. Primul e nonstop, al doilea deschis 7-24 si al treilea 7-22. Toate trei au automatele in incinta magazinului, nu cred sa fie ceva legat de orele de liniste. (Si oricum magazinele in sine functioneaza peste aceste ore.)

gi-jane2 a scris:



Se poate sa conteze și unde e amplasat și sa îl oprească pe perioada nopții ca să nu facă zgomot.

Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2024
Radu Palu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am cumpărat un apartament deasupra la un shop&go ... Ionut mihnea Ionut mihnea Buna ziua. Am cumpărat un apartament deasupra la un shop&go mega image. Când l am cumpărat era ok, in noiembrie, in sensul că eram mai mereu plecat la ... (vezi toată discuția)
Restituire produse in magazine cash ans carry ada36 ada36 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti daca este corect cum se procedeaza ... am fost inrt-un mare magazin la cumparaturi si am ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca si desfacere contract skagul skagul Prin prezenta va relatez urmatoarele in data de 10.07.2015 am fost de servici schimbul ii incepand cu ora 14 si 30 de minute.am ajuns la munca m-am semnat ... (vezi toată discuția)