avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord si apartament cu credit ipotecar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord si apartament cu credit ipotecar si credit de nepoi personale

Buna ziua.Am o problema dificila zic eu.Am convenit de comun acord sa divortam,am depus actele si eu am spus ca nu doresc apartamentul pt ca nu imi permit sa platesc singura 2 rate pentru casa.Am precizat ca tot ce vreau e ca cele 2 credite care sunt pe mine, unul de nevoi personale luat in perioada casatoririe tot pentru apartament si cel ipotecar ,unde suntem amandoi trecuti, sa fie achitate de el pana in momentul divortului ca dupa aceea eu sa fiu cat se poate de libera sa iau cu parintii un alt credit ipotecar pentru a avea casa mea.
Acum apare problema.Vrea apartamentul dar nu are bani sa plateasca creditele si face apel la rabdarea si bunavointa mea de a-l astepta cateva luni dupadivort ,timp in care sa imi plateasca lunar ratele si sa am incredere ca le va plati.Nu sunt de acord cu asta, Apoi vine cu varianta ca va plati pana la divort cel nevoi pers. sI cel ipotecar in termen de cateva luni dupa divort si sa facemlanotar o hartieprin care el se obliga saplateasca acelcredit in termenul convenitiar daca nu reuseste sa piarda casa in favoarea mea.Proopunere pe care eu nu o agreez.
Vreau sa fiu libera de credite.Nu maajuta cu nimic sa-i fac lui favoruri.
A venit apoi cu amenintarea ca daca nu vreau asa atunci imi arata de ce e in stare si ca nu se va prezenta laprima infatisare si nici la adoua, va trage de timp, se va interna in spital si va aduce motivare sau va spune ca e plecatla munca in strainatate si uite cum ma va incurca sa nupot divorta daca nu accept sa-l astept cu plata.
Am nevoie de cateva solutii ..Va rog mult.Intre timp o sa caut si un avocat care sa ma reprezinte.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:34, 4 Februarie 2010
daca actiunea de divot s-a intemeiat pe acordul partilor, inseamna ca nue xista minori rezultati din aceasta relatie. in acest caz, vor trebui sa se prezinte amandoi sotii la termenele de judecata .
daca sotul nu mai doreste sa divorteze sau nu se va prezenta la termene, incercand sa tergiverseze judecarea cauzei , puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa sotului si in acest caz nu va mai fi necesara prezenta sa in sala de judecata .
dpra prezenta reclamantului va fi obligatorie .
iar referitor la partaj, daca nue xista intelegere puteti cere disjungerea cauzelor, urmand ca procesul de partaj sa se judece dupa divort .
si poate pana atunci, poate ajungeti la o intelegere .
puteti incheia o tranzactie de partaj, mentionand ca unul dintre dvs. va prelua creditele bancare .
veti avea nevoie si de acordul bancii in acest sens.
taxa de timbru la partaj este de 3% din valoarea masei partajabile.
nu exista minori.si nici banca nu accepta retragerea mea din contractul de credit decat printr-o cerere de refinantare din partea sotului prin care sa achite creditul si atunci el devine proprietar singur.Doar ca el nici varianta asta nu o vrea pt ca sunt prea multe formalitati.Am putea sa-l scoatem la vanzare sub supravegherea bancii dar nu e de acord pt ca vrea casa.
As mai vrea sa stiu la partaj ce anume se poate imparti dintr-un apartament ipotecat si neachitat?Si creditele cum se vor stinge astfel?Daca vom ajunge si la varianta asta in final.
buna seara!
un act aditional la contractul de credit, prin care sotul sa aduca un alt coplatitor accepta?
Asta nu stiu insa pot intreba.Stiu doar ca sotul nu vrea sa se incurce cu coplatitori chiar daca ii sunt frati din motive de neincredere.
buna seara!
trebuie sa inteleag sotul ca un coplatitor nu ii face niciun rau, este o persoana care va renunta la orice beneficiu de discutie sau diviziune.
beneficiu de discutiune=dreptul unei persoane, numita fidejusor, care a garantat o obligatie a altei persoane de a cere ca, in primul rand, creditorul sa se indrepte impotriva debitorului principal si, numai in masura in care creanta nu va putea indestulata sa se indrepte si impotriva sa.
beneficiul de diviziue= dreptul unei persoane, fidejusor care a garantat o obligatie a altei persoane de a cere creditorului sa urmareasca creanta proportional
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj - apartament cu credit ipotecar anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine ca sunt foarte stresata si nu mai stiu cum sa rezolv problema. Am divortat pe cale amiabila din culpa comuna. Acum ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Divort - apartament luat cu credit "prima casa'' ContSters185252 ContSters185252 Salut, Am si eu o nelamurire. :( Ne-am casatorit in aprilie 2010, iar luna asta am depus cerere de divort de comun acord la judecatorie(repede dar daca nu ne ... (vezi toată discuția)