avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - apartament cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - apartament cu credit ipotecar

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine ca sunt foarte stresata si nu mai stiu cum sa rezolv problema. Am divortat pe cale amiabila din culpa comuna. Acum e problema partajului. In urma intelegerii noastre, am hotarat ca apartamentul, care e luat in timpul casatoriei cu credit ipotecar, sa mi-l cedeze mie, eu urmand a-mi achita in continuare ratele la creditul ipotecar pe inca 27 ani si inca o rata la o alta banca de unde am luat un credit pentru nevoi personale pentru a putea da un avans la apartament, pe inca 3 ani. El a luat o parte din bunuri si la partaj trebuie sa-i mai dau o sulta de 2500 euro. Problema e acum ca sotul care este codebitor vrea sa "se scoata" de la banca., eu trebuin sa aduc un alt codebitor care ar putea fi un parinte...dar care nu indeplineste conditiile bancii...salar si varsta.Cum ar trebui sa procedez cu banca ca sotul sa nu mai figureze ca coplatitor?? eu devenind proprietar al apartamentului si totodata avand obligatia de a achita ratele. Daca se da hotarare judecatoreasca de la tribunal si se specifica ca eu devin proprietar si platitor al ratelor, banca nu tine cont de hotararea judecatoreasca???Doar este si ipoteca de rang I in favoarea bancii, chiar daca nu am coplatitor si poate sa-mi ia apartamentul in caz de neplata.
Multumesc anticipat si astept un raspuns, va rog tare mult!!
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 15:46, 6 Februarie 2010
buna seara!
trebuie sa faceti tot posibilul sa gasiti un nou coplatitor care sa indeplineasca conditiile bancii sau sa mai aduceti ceva in garantie.
fara acordul bancii, nu veti putea face nimic.
In primul rand vreau sa va multumesc ca mi-ati raspuns. Alt coplatitor nu am, de la banca mi-a zis ca ar trebui sa fie un parinte, dar nu indeplineste conditiile necesare...e pensionar si limita de varsta, iar ca alta garantie...nu am ce altceava.
Am incercat sa vand apartamentul, dar nu scot nici macar banii pe care ar trebui sa-i inapoiez bancilor. Singura varianta ar fi sa las apartamentul sa-l ia banca, caci fostul sot nu doreste sub nici o forma sa ramana ca coplatitor, si are dreptate, il inteleg.
buna seara1
poate parintii au in proprietate un aparatament pe care ar fi dispusi sa il ipotecheze.
incercati si varianta asta.
Dar daca se da hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, prin care se specifica ca eu devin proprietar si totodata am obligatia de a plati ratele, banca nu tine cont de acest aspect, dupa care sa se faca un contract de novatie? O hotarare judecatoreasca , ramasa irevocabila, are putere de lege?
buna seara1
nu cred ca instanta poate trece peste vointa bancii.
dvs dc nu va respectati conditiile din contractul de ipoteca, stiti ce se poate intampla banca poate cere sa ii restituiti creditul+dobanzi+comisioane.

Alte discuții în legătură

Partaj la notar... danaru danaru Buna seara, Dupa divort, am ajuns la o intelegere privind partajul, dar nu in instanta ...Am inteles ca se poate si la un notar.... As dori detalii, va rog ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)