avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi trebuie procura pt a scoate copilul din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi trebuie procura pt a scoate copilul din tara?

Ma numesc Mihaela si sunt divortata de 3 ani.Am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata mie prin hotarare judecatoreasca irevocabila si definitiva.Locuind momentan in Italia as vrea sa stiu daca imi trebuie procura fosului meu sot in cazul in care mergem in Romania(la intoarcere).Acum trei ani nu mi-a trebuit cand am plecat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: firjinia , utilizator 09:57, 28 Iulie 2010
Daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,nu aveti nevoie de procura.
iesirea din tara a minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
acesta este art.30 din legea 248/2005
Nici acum nu va trebuie.E suficienta hotararea judecatoreasca .:)
Este posibil ca fetita sa primeasca alocatie din tara daca nu locuieste pe teritoriul Romaniei?Pt ca aici nu primeste.Va multumesc.
buna ziua!
da este posibil.
puteti imputernici pe cineva sa se ocupe de demersuri si sa incaseze alocatia de stat cuvenita fiicei dvs minore.

Alte discuții în legătură

Drepturile parintelui divortat alexmada alexmada buna ziua as avea si eu o problema:sunt divortata din 2002 iar din aceasta casatorie am fericirea de a fi mama unei fetite de 8 ani in urma divortului fetita ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)
Minor iesit din tara jully3tt3 jully3tt3 Buna seara! Am o nelamurire si pote cineva ma poate ajuta cu un raspuns. Iata care e problema: Sotul meu are din o relatie anterioara casatoriei un copil ... (vezi toată discuția)