avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Copil in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Copil in intretinere

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv. In intervalul iulie 2006 - aug 2007 fostul angajator nu a fost de acord sa-mi treaca copilul in intretinere, pentru acordarea deducerii. In intervalul sept 2007 - prezent, am intampinat acelasi refuz de la actualul angajator. Pana in prezent, copilul nu figureaza ca si coasigurat (pers in intretinere) desi intre timp a intervenit si o hotarare judecatoreasca prin care mi-a fost incredintat. Ce e de facut pentru a reccupera diferenta de impozit care a fost virat la stat in perioadele mentionate?
Cel mai recent răspuns: Perspico , utilizator 08:28, 24 Mai 2012
cos55ap

Multumesc mult pentru atentionare. :">
Subscriu si eu la ceea ce ati afirmat si pe viitor voi incerca sa ma conformez.

Probabil ca in urmatoarea imbunatatire a acestui forum ar trebui sa se adauge (macar pentru consultanti) un criteriu de masurare a calitatii raspunsurilor date in cadrul unei discutii (credibilitatea).

Multumesc inca o data,.
Cu stima,
Mihai
Va multumesc tuturor pentru interes. Situatia dateaza din Iulie 2006 si pana in prezent si vizeaza 2 angajatori. Fostul in perioada iulie 2006 - septembrie 2007 si actualul, din septembrie 2007 pana in prezent. Ce se mai poate face pentru perioada care a trecut?
Copilul este minor, intre timp a intervenit si o hotarare hudecatoreasca prin care mi-a fost incredintat. Inainte de aceasta jotarare nici tatal nu a beneficiat de deducere pentru copil. Nu am depus nici o cerere deoarece refuzul angajatorilor a fost scurt, la obiect si bineinteles nu in scris.
singura modalitate de a primi banii aferenti deducerii suplimentare presupune ca cei 2 angajatori sa depuna fise fiscale rectificative, declaratiile 100 rectificative si sa va vireze banii.
Sunt sigur ca in ceea ce privesc fisele fiscale rectificative nu va fi posibil ca angajatorul sa accepte. Spun asta pentru ca pe langa rectificarea fiselor fiscale trebuiesc rectificate toate declaratiile privind impozitul pe salarii.

Sugerez o adresa catre ANAF, si cereti recalcularea impozitul pe venit odata cu fisele fiscale depuse de catre angajator (depuneti si acte suplimentare cum ar fi Certificatul de nastere, hotararea judecatoreasca, etc.). Intrucat prin verificarea acestor fise fiscale se pot rambursa sumele retinute suplimentar.

Alte discuții în legătură

Deducere pentru copil pana in 2 ani alexandru andra alexandru andra Se poate ca tatal sa beneficieze de deducere avand in vedere ca mama primeste indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Cei de la ... (vezi toată discuția)
Intrebare deducere. drinovan drinovan Sunt angajat cu norma intreaga la o firma , am auzit de la o cunostinta ca se poate lua in tinere o rudade gradul I. De exemplu mama mea nu mai are nici un ... (vezi toată discuția)
Adeverinta deducere elev topyion topyion Buna seara, as vrea sa prezint un caz despre deducerea personala a sotiei mele care vrea sa treaca in intretinere cei doi copii ai nostri, unul de 12 ani si ... (vezi toată discuția)