avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... îngrijitor informal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

îngrijitor informal


Buna seara, va rog sa-mi spuneti dacă îngrijitor informal poate deveni si o persoana neocupata sau legea este făcută doar pentru cei care lucreaza….Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
MDTT, utilizator
Cel mai recent răspuns: MDTT , utilizator 17:32, 30 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îngrijitorul informal este persoana necalificată, membru al familiei, rudă sau orice altă persoană, care asigură îngrijirea personală, respectiv ajutorul pentru efectuarea activităților de bază și instrumentale ale vieții zilnice de către persoana care și-a pierdut autonomia funcțională.

Unul din criteriile de eligibilitate pentru a deveni îngrijitor informal este :
– să fie angajat cu normă întreagă, iar angajatorul să fie de acord să lucreze cu program redus, de o jumătate de normă, justificat de asumarea rolului de îngrijitor informal al persoanei vârstnice dependente;
...
Îngrijitor formal


In schimb, criteriul de eligibilitate pentru a beneficia de îngrijitor formal este doar încadrarea in grad de handicap certificata?
Dacă ești persoana vârstnica dependenta, care necesita îngrijire personală, respectiv ajutorul pentru efectuarea activităților de bază și instrumentale ale vieții zilnice, deci persoana care și-a pierdut autonomia funcțională, dar neincadrata oficial in grad de handicap si care primește doar pensia minima sociala, poti avea îngrijitor formal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îngrijitor informal MDTT MDTT Îngrijitor formal Va rog sa-mi raspundeti si la aceste întrebări: Criteriul de eligibilitate pentru a beneficia de îngrijitor formal este doar ... (vezi toată discuția)
Acte îngrijitor informal adidanni adidanni Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de ce acte am nevoie pentru a putea fi îngrijitor informal pentru o persoana vârstnică? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua. ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca am grija de socrul meu ,bolnav , cu grad de handicap accentuat si alte boli , chiar daca nu am ... (vezi toată discuția)