avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal influenteaza indemnizatia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal influenteaza indemnizatia ccc?

Buna ziua!
Dr mi-a recomandat concediu medical/ concediu medical de risc maternal deoarece job-ul presupune 90% condus 2-300 km pe zi, iar corpul meu nu suporta pozitia de sofat. Va rog sa imi spuneti daca intrarea in concediu medical sau in concediu medical de risc imi va afecta indemnizatia pentru ccc. in momentul de fata am 14 saptamani de sarcina. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 4 Iunie 2024
Concediu de risc maternal influenteaza indemnizatia ccc.
Buna ziua. multumesc. cum se calculeaza corect si cum anume ar afecta-o? va multumesc frumos. riscul maternal este 75% din brut... apoi prenatalul se calculeaza ca 85% din media brutului din ultimele 6 luni. ulterior, indemnizatia CCC se calculeaza ca 85% din media netului din ultimele 12 luni.
intrebarea mea este suma incasata in perioada de risc maternal se considera venit net? avand in vedere ca este deja impozitata cu 25%?
suma incasata in perioada de risc maternal se considera venit net.
La fel si venitul incasat in perioada concediului pre/postnatal?
Multumesc!
Da, inclusiv indemnizatia de concediul ce maternitate (pre /postnatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)
Calcul ccc si pre-post ContSters243704 ContSters243704 concediu pre-post natal are aceasi metoda d calcul ca si c d risc doar ca e 85 % dinmediua veniturilor din ultm 6 luni? si cum se calc ccc si se ... (vezi toată discuția)