avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se declara la primarie cotele de adaos?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se declara la primarie cotele de adaos?

Buna ziua,trebuie sa merg la primarie si sa declar ce adaos comercial practic?
Cel mai recent răspuns: caty19 , utilizator 20:21, 4 Februarie 2010
Legea 12/1990 care prevede la art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
..............
lit. f) nedeclararea de catre operatorii economici la organele fiscale, inainte de aplicare, a adaosurilor comerciale si a celor de comision;

Aceasta lege a fost republicata in MO 291/05.05.2009

Amenda pentru nedepunerea acestei declaratii este cuprinsa pentru persoanele juridice intre 3000 lei – 18000 lei.

Din experienta recomand, sa faceti o adresa simpla catre ANAF, in care specificati adaos de la 0% la 500%. Mergeti la secretariat si acolo ve-ti primi numar de inregistrare pe una din cele 2 exeplare. Unul ramane la ei, iar cel cu nr. vine la dv.
Si gata!
multumesc:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
Declarare adaos comercial la fisc stelach stelach Buna ziua mai exista obligativitatea declararii adaosului comercial la fisc? La republicarea L12/1990 in 2009, au fost multe discutii pe aceasta tema. Ce ... (vezi toată discuția)
Declarare adaos comercial anamariacelik anamariacelik pana lace data si ce lege reglementeaza declararea adaosului comercial practicat de societate?:):((X-( (vezi toată discuția)