avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu o curte abandonata alaturi de casa noastra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu o curte abandonata alaturi de casa noastra

Ca sa explic un pic situatia intai: curtea vecina a fost in proprietatea unor batrani (cu 4 copii), niste vecini foarte neplacuti. Curtea este abandonata de mult timp, e padure efectiv, gunoaie peste tot, bucati de metal ruginit, baloti de paie putrede, casa in ruina (casa veche, de chirpic, netencuita macar de vreo 50 de ani), anexe incripite si pe jumatate faramate, cu vegetatie crescuta in casa efectiv. Este ceva de nedescris. Batranii au refuzat sa accepte vreun ajutor, au fost foarte litigiosi si amenintatori, au creat multe probleme, batrana avea probleme mintale serioase. De cand a decedat batrana curtea este chiar mai rau ca inainte, nu va puteti imagina in ce hal este.
Eu mi-am construit casa pe terenul alaturat (in proprietate de la bunici si mama) si am avut in proiect sa trag si gard intre mine si acesti vecini pentru ca nu mai era si nu puteam sa depozitez materiale de constructie pe terenul meu pentru ca ei nu mai aveau gard si putea intra oricine. Nu mi-au permis sa inlocuiesc gardul vechi deci a trebuit sa chem firma de cadastru, sa imi faca si intarusare si am facut gard (de plasa) pe partea mea. Am fost hartuiti repetat de batrani si de fiul cel mare al acestora, ca de ce, ca le-am intrat pe teren, ca le furam una sau alta (precizez ca nu este absolut nimic de valoare pe terenul lor, doar gunoi).
Toata curtea este plina de vegetatie uscata, ma umplu de stevie, visini etc, au refuzat sa taie pomii care au dat pe langa gard, mai ales visinii cu radacini foarte invazive, doi zarzari, un nuc, desi nu vine nimeni sa culeaga sau sa ingrijeasca nimic in curte.
Problema si mai mare este ca in acesta curte s-au refugiat animale fara stapan, catele care au fatat acolo in daramaturile unui veceu din acela facut afara, acum avem pisici care se prasesc de ani de zile, suntem napaditi de 25-30 de pisicute. Am sterilizat pe cheltuiala proprie tot ce am putut prinde, noi nu abuzam animalele, le hranim si sterilizam pe cheltuiala proprie. Am incercat sa discut omeneste cu fiul mai mic al proprietarilor, sa cheme politia animalelor ca sa prinda pisicile, am oferit chiar sa platesc sterilizarea si sa fie repuse in teritoriu la mine in curte (sau sa gasesc adoptatori). Au refuzat, pe motiv ca “eu nu vreau sa am de-a face cu politia”. Personajele au avut probleme cu legea anterior, unul din mostenitori cred este ln inchisoare. De cand am avut discutia asta au mai fost fatate patru ture de pisoiasi in acea curte. Politia animalelor refuza sa faca ceva daca nu sunt chemati de proprietar….
Am incercat sa facem plangere la consiliul local cand din pacate a murit o pisicuta in daramaturile lor si nu se mai putea de miros. Dupa interventii repetate s-au deranjat sa contacteze pe fiul cel mic al proprietarilor sa faca curat in curte. A facut oarecum in sensul ca a aruncat din mobila veche aruncata peste tot in curte si a taiat din buruieni (anul trecut) dar intre timp situatia a ajuns la fel, curtea plina de crengi, buruieni, paie, etc, pericol de incendiu, sobolani, soareci si pisoi foarte mici si tot felul de animale aciuate acolo.
Noi nu mai stim ce sa facem, nu ne sprijina nimeni pentru ca a noastra este cam singura casa suficient de aproape de a lor incat sa suferim din cauza acestor vecini.
Nu ar fi obligat consiliul local sa faca ceva in acest sens? Nici macar nu am insirat tot ce e in acea curte, oricine vede se ingrozeste. Consiliul local i-a obligat doar sa-sintaie iarba la strada dar inauntru nimic.
Cui ne putem adresa legal ca sa rezolvam aceasta situatie?
Precizez ca acum nu locuieste nimeni acolo, mai apare cate unul din copiii batranilor din an in Paste sa-si mai culeaga niste stevie pentru mancare sau sa taie iarba pe strada. Este un pericol pentru sanatatea publica (sobolani, soareci, lilieci), o fantana veche neacoperita cum trebuie, pericol de incendiu si loc de prasit pentru animale fara stapan.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2024
Madi R, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madi R , utilizator 22:20, 4 Iunie 2024
Normal! Mai bine salariu pe munca de birou, cu spor de nocivitate pentru lucrul pe calculator...
Ar trebui sa le faceti si o sesizare scrisa, sa vedem daca vor continua sa isi sustina punctul de vedere!

Madi R a scris:

La telefon o angajata a politiei animalelor mi-a spus ca nu intervin decat daca sunt caini, pentru pisici trebuie sa ii cheme proprietarul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt puieti, chiar pe linia gardului. Probabil ca nu stiti dar visinii au radacini foarte invazive, distrug cimentul fundatiei si mai am si camin de vizitare din ciment pe partea aceea. Am scos la radacini de am innebunit. In plus zarzarii cresc peste si prin gard, sunt deja atat de mari ca le ajung crengile sub streasina mea (precizez ca am construit casa absolut la distantele legale fata de vecini deci imi intra in curte vreo 3 metri crengile.
Nu sunt certareata de felul meu, nu vreau sa tai pomi aiurea, imi place vegetatia dar e riscant, pomii scapati de sub control produc foarte multe pagube. Nucii in special se recomanda sa nu fie aproape de casa si au unul in curte la vreo doi metri de gardul despartitor, cam 5 metri de casa mea. Mai au unul care le creste efectiv prin “casa” lor.

Nu va imaginati ce am patit cu rugii de mure extinsi din curtea lor, mi-au spart trotuarul, am scapat de ei numai cu un bobcat ca nu mai faceam fata.
Telefonul Politiei Animalelor din jud. Constanta (de unde sunt eu) nici nu mai functioneaza. Dar efectiv asta a fost raspunsul lor, i-am rugat cum am spus sa vina sa prinda pisicile ca sunt salbatice, eu nu pot…”Nuuuu doamna, nu putem, daca erau caini, da, la pisici trebuie sa ne cheme proprietarul”. Unde sa le fac sesizari?:(

PS ma repet, iubesc animalele, cumpar cel putin 30 de kg de whiskas pe luna pentru aceste animalute ale nimanui, am sterilizat foarte multe, am tratat la veterinar foarte multe dar pe cele absolut salbatice nu pot, as fi avut nevoie de ajutorul lor de la Politia Animalelor. Mi-au zis sa ma adresez unui ONG adica “hai pa, lasa-ma cucoana”, nici un ONG nu ma ajuta ca au si ei problemele lor.

trandafir2 a scris:

Buna! aveti mai multe variante, unu, daca exista HCL care se reglementeze situatia va puteti adresa primariei care sa intervina cu amenzi (noi nu stim unde habitati si nici daca exista HCLuri acolo). Doi, actiune in instanta cu obligatia de a face, si daca obtineti o hotarare si daca nu face, atunci se poate cere aplicarea de penalitati, penalitati care pot sa curga pana se va ajunge la o executare silita si se poate vinde cosmelia. Sens in care viitorii probabil vor face curat. Este de durata, dar solutii exista. Apelati la un specialist. Bafta!


Scuze, am cautat sa vad ce este un HCL, banuiesc ca se refera la reglementarile de urbanism ale consiliului local? Din cate stiu alte persoane au fost amendate si le-a fost impus de catre consiliul local sa faca curat dar in acest caz nu fac nimic ca “sunt batrani”…batranii nu mai locuiesc acolo,, doar el mai este in viata, si in plus si cand traiau amandoi au lasat casa parasita vreo 12 ani timp in care au rezidat in jud. Tulcea. Nu stiu cine este proprietar in acte, banuiesc ca batranul dar au copii intre 40 si cam 55 de ani, ar avea cine sa se ocupe. Nu as vrea sa dau in judecata un batran senil de aproape 90 de ani, va dati seama dar cu viitorii mostenitori nu cred ca ma pot intelege omeneste (unul e in inchisoare, unul a avut probleme cu legea si unul l-am vazut doar beat sincer si nu ma pot intelege cu el).
Ca sa raspund la locatie, locuiesc in una din localitatile peri-urbane mun Constanta, in judetul Constanta.

PS Am intervenit deja pe langa consiliul local de cateva ori, prima oara cand a venit cineva mi-a spus “pai e la tara doamna, sunt si sobolani si de-astea, ce vreti”. Am apelat la mama sa faca sesizare scrisa, au catadicsit intr-un final sa ii “oblige” sa faca curat dar nu au mai venit sa verifice sau nimic.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
Madi R, utilizator

~ final discuție ~