avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu o curte abandonata alaturi de casa noastra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu o curte abandonata alaturi de casa noastra

Ca sa explic un pic situatia intai: curtea vecina a fost in proprietatea unor batrani (cu 4 copii), niste vecini foarte neplacuti. Curtea este abandonata de mult timp, e padure efectiv, gunoaie peste tot, bucati de metal ruginit, baloti de paie putrede, casa in ruina (casa veche, de chirpic, netencuita macar de vreo 50 de ani), anexe incripite si pe jumatate faramate, cu vegetatie crescuta in casa efectiv. Este ceva de nedescris. Batranii au refuzat sa accepte vreun ajutor, au fost foarte litigiosi si amenintatori, au creat multe probleme, batrana avea probleme mintale serioase. De cand a decedat batrana curtea este chiar mai rau ca inainte, nu va puteti imagina in ce hal este.
Eu mi-am construit casa pe terenul alaturat (in proprietate de la bunici si mama) si am avut in proiect sa trag si gard intre mine si acesti vecini pentru ca nu mai era si nu puteam sa depozitez materiale de constructie pe terenul meu pentru ca ei nu mai aveau gard si putea intra oricine. Nu mi-au permis sa inlocuiesc gardul vechi deci a trebuit sa chem firma de cadastru, sa imi faca si intarusare si am facut gard (de plasa) pe partea mea. Am fost hartuiti repetat de batrani si de fiul cel mare al acestora, ca de ce, ca le-am intrat pe teren, ca le furam una sau alta (precizez ca nu este absolut nimic de valoare pe terenul lor, doar gunoi).
Toata curtea este plina de vegetatie uscata, ma umplu de stevie, visini etc, au refuzat sa taie pomii care au dat pe langa gard, mai ales visinii cu radacini foarte invazive, doi zarzari, un nuc, desi nu vine nimeni sa culeaga sau sa ingrijeasca nimic in curte.
Problema si mai mare este ca in acesta curte s-au refugiat animale fara stapan, catele care au fatat acolo in daramaturile unui veceu din acela facut afara, acum avem pisici care se prasesc de ani de zile, suntem napaditi de 25-30 de pisicute. Am sterilizat pe cheltuiala proprie tot ce am putut prinde, noi nu abuzam animalele, le hranim si sterilizam pe cheltuiala proprie. Am incercat sa discut omeneste cu fiul mai mic al proprietarilor, sa cheme politia animalelor ca sa prinda pisicile, am oferit chiar sa platesc sterilizarea si sa fie repuse in teritoriu la mine in curte (sau sa gasesc adoptatori). Au refuzat, pe motiv ca “eu nu vreau sa am de-a face cu politia”. Personajele au avut probleme cu legea anterior, unul din mostenitori cred este ln inchisoare. De cand am avut discutia asta au mai fost fatate patru ture de pisoiasi in acea curte. Politia animalelor refuza sa faca ceva daca nu sunt chemati de proprietar….
Am incercat sa facem plangere la consiliul local cand din pacate a murit o pisicuta in daramaturile lor si nu se mai putea de miros. Dupa interventii repetate s-au deranjat sa contacteze pe fiul cel mic al proprietarilor sa faca curat in curte. A facut oarecum in sensul ca a aruncat din mobila veche aruncata peste tot in curte si a taiat din buruieni (anul trecut) dar intre timp situatia a ajuns la fel, curtea plina de crengi, buruieni, paie, etc, pericol de incendiu, sobolani, soareci si pisoi foarte mici si tot felul de animale aciuate acolo.
Noi nu mai stim ce sa facem, nu ne sprijina nimeni pentru ca a noastra este cam singura casa suficient de aproape de a lor incat sa suferim din cauza acestor vecini.
Nu ar fi obligat consiliul local sa faca ceva in acest sens? Nici macar nu am insirat tot ce e in acea curte, oricine vede se ingrozeste. Consiliul local i-a obligat doar sa-sintaie iarba la strada dar inauntru nimic.
Cui ne putem adresa legal ca sa rezolvam aceasta situatie?
Precizez ca acum nu locuieste nimeni acolo, mai apare cate unul din copiii batranilor din an in Paste sa-si mai culeaga niste stevie pentru mancare sau sa taie iarba pe strada. Este un pericol pentru sanatatea publica (sobolani, soareci, lilieci), o fantana veche neacoperita cum trebuie, pericol de incendiu si loc de prasit pentru animale fara stapan.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2024
Madi R, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madi R , utilizator 22:20, 4 Iunie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna! aveti mai multe variante, unu, daca exista HCL care se reglementeze situatia va puteti adresa primariei care sa intervina cu amenzi (noi nu stim unde habitati si nici daca exista HCLuri acolo). Doi, actiune in instanta cu obligatia de a face, si daca obtineti o hotarare si daca nu face, atunci se poate cere aplicarea de penalitati, penalitati care pot sa curga pana se va ajunge la o executare silita si se poate vinde cosmelia. Sens in care viitorii probabil vor face curat. Este de durata, dar solutii exista. Apelati la un specialist. Bafta!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar politia animalelor nu trebuie chemata de proprietar, ce se intmpla dacq animalele erau abuzate, nu intervenea ca tocmai proprietarul le abuza? Faceti plangere scrisa.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La telefon o angajata a politiei animalelor mi-a spus ca nu intervin decat daca sunt caini, pentru pisici trebuie sa ii cheme proprietarul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveti aici multe sugestii. Este si o prob de sanatate publica, scrieti si la DSV si la DSP
[ link extern ]
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legat de animale și de gunoi puteți proceda cum au sugerat predecesorii mei. Pentru arborii care se extind pe proprietatea dumneavoastră trebuie să-i dați în judecată pentru obligație de a face. Totuși, mă depășește puțin de ce ați vrea să tăiați un număr neprecizat de vișini, doi zarzări și un nuc...
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
Alexandru Surcel, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)
Relatii de vecinatate deteriorate rasvanila rasvanila Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema delicata. Am un vecin 'gospodar' care a strans langa gardul care ne desparte o gramada mare de crengi de ... (vezi toată discuția)
Distanta arbori foarte inalti - peste 5 m, carpeni, frasini - fata de gardul curtii mele Delia.m Delia.m Buna ziua, locuiesc la sat iar pe una din laturile gardului proprietatii mele ma invecinez cu drumul satesc de pamant neasfaltat forestier pt ca locuiesc la ... (vezi toată discuția)