avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O arestare - doua dosare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O arestare - doua dosare

Buna ziua! In 2022 am fost prins de diicot si am primit o suspendare de 3 ani. Ulterior am fost trimis in judecata pentru un dosar mai vechi din 2019 de care habar nu aveam. In dosarul din 2019 exista o proba audio in care am vandut 5g unui martor colaborator DIICOT. In dosarul din 2022 am fost arestat preventiv 9 luni, cand am iesit m-am mutat in Germania si mi-am refacut viata total fara droguri. Acum o saptamana am ramas in pronuntare in dosarul din 2019 iar singura carte a mea ar fi ca magistratii sa considere fapta din 2019 ca act material a celei din 2022(fiind pedepsit pentru forma continuata). Sunt curios daca chiar am sanse ca magistratii sa faca asta. In ambele dosare este vorba despre trafic de droguri de risc. Chiar nu se tine cont de faptul ca m-am reabilitat si ca sunt o persoana ok in societate? Nu mi se pare corect faptul ca am fost prins o data si am 2 dosare. Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2024
RickS., utilizator
Cel mai recent răspuns: RickS. , utilizator 19:41, 9 Iunie 2024

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Este posibil sa se strice socoteala.
Vorbiți cu avocatul ca sa vada și sa calculeze exact pedepsele.
Șanse ar fi la o suspendare dar numai în anumite condiții.

Cat privește reabilitarea nu este împlinită.
O sa va explice avocatul mai multe ca sunt multe de explicat.

București 2024

Imi puteti spune ce conditii va rog? As vrea sa scriu un memoriu si daca respectivele conditii sunt indeplinite as vrea sa reamintesc asta instantei in memoriu. Am pus problema de contopire, asta e cartea pe care am mers si din punct de vedere legal este posibil. Avocatul bun sincer, si-a dat interesul si a fost foarte clar si explicit la proces.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2024
RickS., utilizator
Pai, haideti sa reluam un pic. Zic ca, fie dvs sunteti in eroare, fie eu nu am toate informatiile.
Daca avem fapta 1 in 2019 (ma rog dosarul este din 2019, si fapta undeva mai inainte),
si avem o condamnare cu suspendare in 2022 pentru fapta 2, adica 3 ani cu suspendare, inseamna ca acum sunteti in termenul de supraveghere. ( 2022+3=2025 ) Corect?

Ce zice art 97 CP (atentie, 97 , nu 96 , astea s-au mai renumerotat). Zice ca:
Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârșise o infracțiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispozițiile privitoare la concursul de infracțiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.

In dosarul din 2022 aveti 3 ani cu suspendare
si in dosarul din 2019 aveti 3 luni ??!!?? Corect ?

In ceea ce priveste faptul ca ati „cerut in instanta contopirea dosarelor,”, este imprecis, pentru ca de fapt ati cerut contopirea pedepselor. Dosarele nu se pot reuni si v-am explicat de ce.

Acum, ca sa fie considerata infratiune in forma continuata este o sansa mai mica sau mai mare, pentru ca dvs asta doriti sa fie considerate acte materiale ale unei singure infractiuni, si sa va ramana maxim 3 ani inchisoare cu suspendare.
Si varianta doi, infractiuni si pedepse in concurs real, adica 3 ani , si apoi 3 luni, cu rezultanta de 3 ani si o luna, ceea ce va duce la anularea suspendarii si executarea in regim de detentie. Varianta cea mai rea.

In ceea ce priveste reabilitarea ,,,
nu mi s-ar parea normal sa ma bage iarasi acum reabilitat consider eu.

dvs nu sunteti reabilitat inca.

Dar, vorba dvs, poate aveti noroc !!

Fapta 1: 2019
Fapta 2: 2022 corect!
In timp ce eram in arest preventiv in 2022 mi s-a adus la cunostinta ca voi fi trimis in judecată ulterior si pentru fapta din 2019. Fapta din 2019 nu a fost descoperită dupa incheierea procesului din 2022, de aceea cred ca nu ma incadrez la art 97 si nici instanta nu m-a incadrat acolo. Eu doresc includerea dosarului din 2019 ca act material in la cel din 2022. Din cate am discutat cu avocatul este posibil si legal si asta am adus si in vederea instantei de apel.
Iar in prima instanta a fapei1(2019) am primit 9 luni defapt, fiind concurs am primit la pedeapsa totala doar 3 luni.
Sunt plecat in Germania de 2 ani, am adus acte doveditoare ca am lucrat acolo, ce vreau defapt sa spun este faptul ca am convins instanta ca sunt o persoana integrata in societate. Deci ce sanse credeti ca am ca instanta sa uneasca dosarele?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
Ok, nu intram in polemica pentru ca sunt chestiuni prea tehnice. Notiunea de fapta descoperita are un alt inteles in aplicarea legii penale decat asa cum suna in conversatiile noastre de zi cu zi. Fapta 1, o fi fost descoperita de politie in UP din 2019, dar spre exemplu serviciul de probatiune nu stia de fapta acum, la momentul cand supravegheaza suspendarea executarii pedepsei pentru hotararea din 2022,,, ca atare pentru ei acum cand se judeca fapta din 2019 este descoperita acea fapta. In fine,,
Insa, din ce inteleg, acum aveti pedeapsa din prima instanta 3 ani si 3 luni (rezultanta intre pedeapsa de 3 ani si pedeapsa de 9 luni).
Daca da, inseamna ca pedeapsa nu poate fi dispusa cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
Inteleg ca in apel (pentru ca de aceea ati facut apel), doriti reducerea pedepsei la maxim 3 ani, si sa ramana cu suspendarea executarii pedepsei. Asta ramane de vazut. Nu putem noi sa evaluam sansele de aici, fara dosar.
(personal, mi se pare cam mare distanta in timp pentru a considera acte materiale ale aceleiasi rezolutii infractionale, dar in fine, nu trebuie sa va luati dupa unul si dupa altul, trebuie sa sperati ca ati convins instanta de apel, mai ales ca ati avut si avocat)
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
trandafir2, moderator
Legea nouă a stricat socotelile la mulți avocati foarte buni pledanti.
Daca se depășește o limită de pedeapsă apar mari probleme și nu mai poate fi aplicată pedeapsă cu suspendare.
Daca ati avut avocat angajat discutati el pentru ca doar avocatul care va studiază dosarul va poate informa.
Aprecierile generale nu va ajută.

Puteti apela și la alt avocat ca sa va studieze dosarul și sa va informeze căci legea va recunoaște acest drept.

București 2024