avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am după 15 ani de căsnicie la partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am după 15 ani de căsnicie la partaj

Bună ziua,
În urma cu câteva luni soția a cerut divorțul, fără un motiv întemeiat, am decis sa îl acord, acum devine o problema partajarea bunurilor
Și anume casa în care trăim de 15 ani, care a fost a mamei care a decedat și în mod normal ea fiind singura fata moștenește totul
EU am dreptul la aceasta casa????
Menționez ca, în momentul casatoriei casa avea doar 4 camere plus bucătărie și baie, în timpul căsătoriei sa modificat casa ridicându-se o mansarda de 3 camere plus doua separeuri și baie
Casa mai are și acareturi, sura garaj atelier mașina de șlefuit plus un teren de 1200 m2
Ce și cât am eu dreptul din aceste bunuri.
Va mulțumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aș face o corecție: casa moștenită este bun propriu, dar nu și extensia acesteia (mansarda adăugată în timpul căsătoriei). Așadar, aveți de împărțit în cadrul partajului această mansardă și toate bunurile achiziționate în timpul căsătoriei; de asemenea, aveți un drept de creanță pentru contribuția adusă la întreținerea, renovarea și îmbunătățirea casei moștenite sau a altor bunuri exclusive ale fostei soții.

~ final discuție ~