avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prin judecătorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prin judecătorie

Bună ziua!
Suntem moștenitorii (4 copii și 2 nepoți) ai părinților decedați. Nu ne-am putut înțelege pentru a realiza succesiunea prin notariat. Acum, nepoata moștenitoare ne-a trimis (nu a ajuns la toți moștenitorii ceilalți) o comunicare prin care suntem înștiințați că trebuie să depunem în 25 de zile o întâmpinare.
Vă rog să-mi spuneți ce înseamnă „întâmpinare” și dacă este obligatorie. De asemenea, ieșirea din indiviziune cine este obligat să o realizeze? Poate vreunul dintre moștenitori să-l dea în judecată pe un altul pentru realizarea ieșirii din indiviziune?
În condițiile în care majoritatea moștenitorilor au fost de acord atât cu succesiunea prin notariat, cât și pentru realizarea ieșirii din indiviziune. De ce să fiu eu obligat la plata cheltuielilor de judecată dacă am dorit realizarea cât mai rapidă a tuturor celor de mai sus?
Mulțumesc!
Domnule mu sunteți învinuit inculpat,condamnat ci parat într un proces civil.asa cum sunt sute de mii de concetățeni anual.Nu va obliga nimeni sa plătiți avocat, dvs analizați ce aveți de câștigat în urma dezbaterii succesiunii,dacă merita sau nu etc.Aveti și varianta sa angajați un av comun alături de ceilalți parati caz în care suma scoasa de la chimir va fi mai mica.Cheltuielile de judecata se compensează exista n variante dar acestea se discuta în cadrul.umei consultații.Indiferent ca dvs sau ceilalți din varii motive nu ați căzut de acord în faza notarului acum problema se soluționează în justiție.Intr o viata de om un divorț,contestarea unor amenzi, dezbaterea unei succesiuni sunt procese cu care marea majoritate se confrunta..Succes!

~ final discuție ~