avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TUTELA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TUTELA

Sora mea a decedat intr-un accident rutier in decembrie 2009,era divortata de sotul sau iar copilul era incredintat ei spre crestere.Tatal meu a facut cerere pentru plasament insa cei de la autitatea tutelara au considerat ca veniturile lui sunt suficiente pentru al incredinta pe nepotul meu spre crestere fara plasament,Tata a devenit tutorele nepotului meu.Tatal sau este plecat,nu a ridicat nici o pretentie pentru crestrea copilului insa intrebarea mea este ;prin lege este obligat la plata pensiei alimentare?sau faptul ca tatal meu este acum tutorele nepotului in absolva pe tatal de drept la pensia alimentara?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 20:19, 4 Februarie 2010
Trebuie sa intentati actiune pt plata pensiei alimentare.
Nu e obligat de lege, din oficiu, trebuie sa i se ceara.
Nu e nici absolvit de obligatii, e tot tatal minorului.
Buna ziua !
Dacă unul dintre părinţi nu are grijă de copil, al doilea părinte, tutorele
sau reprezentantul autorităţii tutelare se pot adresa în instanţa de
judecată pentru a cere plata pensiei de întreţinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil maria dinca maria dinca Buna ziua. In cazul in care tatal si mama abandoneaza copilul de la varsta de 3 luni,copil care ramane in grija bunicii si in prezent, copilul avand 18 ... (vezi toată discuția)
Curator sau tutore? brodi brodi In prezent sunt numita curator pentru un nepot de 12ani,a carui mama a decedat in urma cu 3(trei)luni.Mama minorului era sora mea si divortase de tatal ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor ( in cazul decesului mamei) ContSters113082 ContSters113082 Buna ziua, As dori sa stiu ce demers ar trebui sa fac ( si daca pot face) pentru ca , copilul meu de 15 ani , sa fie incredintat sub tutela parintilor sau ... (vezi toată discuția)