avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ne executa recuperatorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ne executa recuperatorii

una ziua, va rog sa ne ajutati si pe noi, sunntem tineri si cu o fetita de un an, ne-am cumparat un ap prin credit si venind criza am cam ramas in urma cu ratele, am fost informati de catrea bc* ca ne-au vandut creditul unora de la supor**cole**, care sunt tot ai lor pana la urma, acestia ne-au somat sa achita ratele in 11 luni si in a 12-a luna sa achitam toti banii luati. au voie sa ne faca asa ceva? noi nu am semnat cu ei nimic. bcr poate sa faca asta nu cred sa fie stipulat nicaieri in contract ca ne pot vinde creditul....ce putem face???? daca e sa ne ia ap ce se intampla, ii lasam sa il ia si atat? caci val la care il vand ei acum nu acopera val creditului.....sau nu ne mai intereseaza pe noi aasta daca l-au luat ei....ne pot obliga sa mai achitam ceva?
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
emma2hart, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 16:03, 8 Februarie 2010
Data post: Joi, 4 Februarie 2010, 22:35
mai nou bancile cesioneaza creantele provenind din credite neperformante unor astfel de societati dar nu trebuie sa priviti lucrurile atit de speriati, acestia de regula sunt mai agresivi pentru a-si putea satisface scopul in care au fost angajati, dar este bine sa va adresati unui avocat care sa studieze mai aprofundat cazul si acesta va va apara in instanta interesele, facind ca paguba sa fie cit mai mica posibil!
bafta!
Incercati o rescadentare a creditului cu noul creditor.
BCR a cesionat creditul catre noua societate si pentru acest lucru nu este necesar acordul dumneavoastra.
In contract cred, ca exista o clauza prin care banca poate cesiona/ transmite /transfera drepturile sale conferite de contract.Daca apartamentul v-a fi executat silit deci vandut prin executor, din pretul obtinut se v-a achita /se v-a rambursa atat cat se poate. Pentru diferenta se vor urmari alte bunuri/venituri. Ar fi o solutie sa identificati dumneavoastra un cumparator si sa vindeti imobilul sub supravegherea creditorului. Poate pretul obtinut v-a fimai mare decat cel stabilit de un executor.
ok, il ia si il vinde, dar eu ce legatura mai am? dc sa ia alte bunuri? la cumparare nu in acest scop trimit evaluatori sa vada daca intr-adevar atat face in ideea in care nu platesc sa il poata vinde sa-si ia banii. firma incearca sa ma convinga sa ma duc sa semnez nu stiu ce acte cu ei si daca pot sa il vand eu sa le dau banii si apoi diferenta, eu daca il vand nu iau cat trebuie pe el ca a scazut piata plus alte chelt cu notarii, timul de asteptare pana se gaseste un client, etc...nu pot pur si simplu sa plec cu toate bunurile din el si sa ii anunt ca nu mai platesc si sa si-l ia?
ca alta solutie nu este, nu pot plati intr-un an ce trebuia sa plat in 30, si daca e corect din pct de vedere legal...
buna ziua,
In aceeasi situatie sunt pe cale sa ajung si eu, tot la bcr am un credit imobiliar, deocamdata nu am restante, dar am o rata pe care in curand nu o voi mai putea achita.
Dupa cate luni de neplata, v-a vandut banca creditul?
Ati incercat o conciliere cu banca in perioada in care nu ati platit ratele, o amanare, sau o diminuare a dobanzii? Inteleg ca aveti copilul de 1 an, deci sunteti in cic. Directorul sediului de la care am contractat creditul, mi-a spus ca nu a mai avut o situatie asemanatoare, dar va incerca sa-mi diminueze dobanda.
Bafta
si eu sunt in aceeasi situatie cu firma de recuperari,am facut o cerere la banca sa-mi comunice condiitiile in care a fost cesionat creditul(val. cesionata,dobanzi,comisioane,penalizari) si am luat legatura cu un mediator ,de la care astept un raspuns

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Linie de credit pe firma axellcom axellcom Buna ziua. Am si eu o problema. Am o linie de credit luata pe societate de 25000 euro. Anul trecut banca nu a mai vrut sa-mi prelungeasca linia de credit si ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)