avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ne executa recuperatorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ne executa recuperatorii

una ziua, va rog sa ne ajutati si pe noi, sunntem tineri si cu o fetita de un an, ne-am cumparat un ap prin credit si venind criza am cam ramas in urma cu ratele, am fost informati de catrea bc* ca ne-au vandut creditul unora de la supor**cole**, care sunt tot ai lor pana la urma, acestia ne-au somat sa achita ratele in 11 luni si in a 12-a luna sa achitam toti banii luati. au voie sa ne faca asa ceva? noi nu am semnat cu ei nimic. bcr poate sa faca asta nu cred sa fie stipulat nicaieri in contract ca ne pot vinde creditul....ce putem face???? daca e sa ne ia ap ce se intampla, ii lasam sa il ia si atat? caci val la care il vand ei acum nu acopera val creditului.....sau nu ne mai intereseaza pe noi aasta daca l-au luat ei....ne pot obliga sa mai achitam ceva?
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
emma2hart, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 16:03, 8 Februarie 2010
salut , woaw ce de debitori :))

deci mai oameni buni nu prea e bine , duceti-va la respectivi creditori si discutati de o reesalonare in 90% din cazuri se acorda re-esalonari , ca sa raspund la toti o luam punctual :

1 cesiunea de creanta precum si acordul debitorului cedat este prevazuta in contract :P citeste contractul si vei vedea ca ti-ai dat deja acordul pt ca in caz de intarziere sa poata fi cedata creanta

2 creanta odata cedata nu ii mai apartine acele banci ci firmei de recuperare prin urmare cu ei trebuie sa te intelegi

3 daca dosarul mai este inca la banca discutati acolo o reesalonare, daca este la recuperatori discutati cu ei.

daca mai sunt nelamuriri cu si despre cesiunea creantelor bancare astept mesaj privat
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator
ok, a fost vandut creditul, dar daca eu nu pot plati si ii las sa ia ap, treb ulterior sa platesc diferenta intre val credit si val de vanzare a ap?? care e mult mai mica...daca nu platesc ma vor urmari pe viitor? imi pot lua alte bunuri? salariul? daca ap a fost atunci evaluat la o anumita suma sa-l ia sa faca ce vor cu el si sa ma lichideze. nu?
Din pacate da , restul de debit ramas se urmareste si pe bunuri mobile/ imobile viitoare. Doar in varianta in care creditorul accepta ca plata totala si se consemneaza in procesul verbal ca nu mai are alte pretentii atunci se stinge si creanta.

cum s-a mai spus o solutie ar fi sa scoateti apartamentul la vanzare iar cad se incheie tranzactia la notar creditorul sa isi ia bani ( evident creditorul prin reprezentant va fi prezent si va semna ca este deacord altfel nu veti putea vinde)


cu stima
si cat se poate urmari ? nu exista o anumita perioada dupa care se stinge?
nu , nu exista :"> din cate stiu eu , posibil sa ma insel ( astept pe careva sa imi spuna )

Ideia este urmatoarea , daca in urma executari creditorul staruie in continuarea executari iar executorul face adrese de executare si acte specifice de executare ( astfel incat sa nu se perime executarea ) poate dura din ce stiu eu la infinit , ba mai mult in caz de deces creanta poate fi urmarita si pe mostenitori #-o

:offtopic: aviz alora de spun ca nu au nimic pe numele lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Linie de credit pe firma axellcom axellcom Buna ziua. Am si eu o problema. Am o linie de credit luata pe societate de 25000 euro. Anul trecut banca nu a mai vrut sa-mi prelungeasca linia de credit si ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)