avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CHELTUIELI JUDICIARE
Discuție deschisă în Executare silită

CHELTUIELI JUDICIARE

BUNA SEARA!!Fiul meu a primit de la finante o somatie de plata a unor cheltuieli judiciare din 2005 respectiv 2006 in suma totala de 280 lei .cu titlu executoriu .El nu este in tara ,ce sa fac???:(Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:04, 5 Februarie 2010
Din punctul meu de vedere datoriile respective s-au prescris ( sunt mai vechi de 3 ani) si nu mai trebuie platite.

Creantele fiscale se prescriu in 5 ani. Dar daca sunt de la finante acestia nu prea le lasa sa se prescrie. Puteti achita si d-voastra.
Narcizaa a scris:

Creantele fiscale se prescriu in 5 ani. Dar daca sunt de la finante acestia nu prea le lasa sa se prescrie. Puteti achita si d-voastra.

Da, aveti dreptate.
Mai bine achitati.
Atentie,creantele fiscale se prescriu dupa 5 ani nu au acelasi regim cu cele prevazute de art 3 din Decret nr 167/1958.
In situatia mentionata ,cand debitorul se afla in imposibilitate de plata ca urmare a faptului ca nu se afla in tara,aveti posibilitatea sa achitati in numele acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in cat timp si in ce conditii se pot prescrie datoriile catre stat . Exista vreo lege prin care nu se mai pot prescrie datoriile ? Daca da , ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut? Botosel Botosel Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs. cu privire la prescrierea unui furnizor din 2005. Societatea comeciala care doreste sa prescrie aceste sume a preluat ... (vezi toată discuția)
Impozite prescrise gent gent As dori sa stiu dupa cat timp se prescrie o suma ce reprezinta impozit pe profit sau alte datorii catre buget.Multumesc! (vezi toată discuția)