Buna . Daca acum 2 ani mi am dat demisia din motive imputabile conducerii institutiei respective , pe motive ca nu au rezolvat o problema legata de transferul meu dintr o sectie in partea de administrativ , comform legii aprobarilor tacite ( precizez ca propunerea a fost a Managerului ) cu acordul partilor . Desi trecusera 6 luni de zile iar Jurista nu a dat nici un raspuns nici verbal , dar nici in scris . In August sunt 2 ani de zile si nici pana in prezent nu am primit nici acum raspunsul cu privire la aceea rezolutie si nici un act oficial cu privire la modul cum a fost desfacut contractul de munca si nici chiar fisa de lichidare ! Intrebarea mea catre dumnevoastra este , daca se m ai poate face ceva acum si ce s ar putea face in instanta ? Multumesc !
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
Deci dumnevoastra ma sfatuiti sa merg si sa cer conducerii Spitalului sa mi de a decizia in urma demisiei precum a luat act de demisia mea si mi a desfacut contractul de munca ? Si dupa ce primesc acele documente oficiale sa ma adresez instantei in administrativ contiincios ?. Multumesc !
1. Ati inteles gresit .. instantei de contencios va puteti adresa pentru ca nu vi s-a raspuns in termen la o cerere , dar potrivit legii, trebuia sa va adresati acesteia intr-un anumit termen.
Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoașterea dreptului pretins și repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă;
b) data comunicării refuzului nejustificat de soluționare a cererii;
c) data expirării termenului de soluționare a plângerii prealabile, respectiv data expirării termenului legal de soluționare a cererii; d) data expirării termenului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h) din :Legea nr.544/2004, calculat de la comunicarea actului administrativ emis în soluționarea favorabilă a cererii sau, după caz, a plângerii prealabile;
2. Referitor la contestatia privind decizia de incetare, parerile sunt impartite, raportate la art.268 C.mun. :
a) în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă,
b) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1) al art.268 C.mun. , termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.