avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara pariuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara pariuri

De foarte multi ani platesc pensie alimentara si nu am intaziat niciodata. De ceva timp mai joc la pariuri si castig cam la 2-3 luni. In hotărâre scrie ca trebuie sa platesc 25 procente din venittul net lunar.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2024
Manuela Rășină, administrator
Una e ca nu afla, alta ca trebuie sa platiti, nu contează din ce, pt ca dvs trebuie sa platiti procent din venit si nu conteaza de unde va vine.
Oricum, ce contează e ca suma ce o platiti lunar sa fie îndeajuns pt copil.
la ANAF apar veniturile din castiguri la loto sau jocuri de noroc
Mulți avocați in spun că aceste câștiguri la loto nu sunt permanente și constante și nu se încadrează în plata pensiei. Acum pe cine sa mai cred ?

gi-jane2 a scris:

Una e ca nu afla, alta ca trebuie sa platiti, nu contează din ce, pt ca dvs trebuie sa platiti procent din venit si nu conteaza de unde va vine.
Oricum, ce contează e ca suma ce o platiti lunar sa fie îndeajuns pt copil.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca doar constiinta dvs va poate dicta ce aveti de făcut.
Nu cunoastem daca sunt permanente si constante. Oricum ar fi, legea nu cere un caracter de permanenta sau constanta.
Dealtfel, in Codul familiei era relgementat ca pensia de intretinere se plateste din castigurile din munca, de aceea instantele cereau ca veniturile debitorului intretinerii sa aiba un caracter de continuitate macar.
Acum, dispozitiile din Codul civil nu mai prevad ca doar castigurile din munca sunt cele din care se datoreaza intretinerea. In plus, se au in vedere la stabilirea pensiei de intretinere inclusiv bunurile debitorului, posibilitatile acestuia de a obtine venituri:
„Debitorul întreținerii
(1) Poate fi obligat la întreținere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.
(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreținerea se ține seama de veniturile și bunurile acestuia, precum și de posibilitățile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligații ale sale.”

~ final discuție ~