avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Procedura numire expert judiciar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Procedura numire expert judiciar

Buna ziua,

Sunt reclamant într-un proces pe rol unde este nevoie de o expertiză tehnica (identificare imobil fara cadastru).
La ultimul termen instanta a ales aleatoriu un expert si mi a pus in vedere sa platesc onorariu provizoriu.
Am plătit taxa și am depus o copie la dosar.
Am vorbit cu expertul la telefon și acesta a spus ca instanța nu l a notificat încă (probabil la următorul termen din cate inteleg) dar ca își cere scuze pentru ca ,oricum , nu o să poată efectua expertiza din motive medicale cronice.
Am temerea ca se mai pierde cel puțin un termen in acest caz( aprox . 4 luni ! + vacanta).
Va rog sa-mi spuneti dacă aveți vreun sfat despre cum as putea sa evit aceasta amanare , eventual sa obtin alegerea unui alt expert la termenul următor ! (26.06.2024)
Pot depune o notificare la dosar în speranta ca se alege un nou expert ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:51, 19 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va puteti prezenta personal sau prin avocat la termenul din 26.06.2024, trimiteti o cerere scrisa la instanta prin care solicitati inlocuirea expertului cu un altul pentru ca ati luat legatura cu cel deja desemnat, care v-a comunicat ca nu este disponibil pentru efectuarea expertizei din motive medicale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Expertul va comunica instantei starea sa de sanatate, in scris, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului, numai dupa ce va primi adresa de desemnare ca expert in dosarul respctiv.
Instanta va tine cont de aceasta comunicare scrisa a expertului.
Este posibil ca stiind starea sa de sanatate, expertul sa fi instiintaat deja BCETJ din cadrul MJ si/ sau BLETJ din cadrul tribunalului, respectand procedura prevazuta in OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara. In acest caz, instanta ar fi putut afla deja ca expertul respectiv nu este disponibil din cauza starii sale de sanatate si nu va trimite adresa de desemnare a expertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz expertiza contabila judiciara expertcontabilvlad expertcontabilvlad Buna seara. va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti, cine stie, daca pot refuza o expertiza contabila judiciara, pe motiv ca eu sunt foarte implicat in ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit ca eu sa fiu expert consilier?? aidu aidu Trebuie ca neaparat expertii consilieri sa fie autorizati... sau pot fi orice personalitati din domeniu?? art 330 alin (5) C.pr.civ. La efectuarea ... (vezi toată discuția)
Restituire onorariu expertiza. tzuku51 tzuku51 Sunt expert judiciar,specialitatea \\"Constructii civile,industriale si agricole\\" de peste 25 ani.Incepand cu 01,08,2007,prin circulara 486/8217/27,06,2007 ... (vezi toată discuția)