avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... propietar vs.asociatie 3
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

propietar vs.asociatie 3

buna ziua,
se poate ca in acelasi proces,exemplu
asociatia de propietari da in judecata 3 propietari din aceiasi scara in aceiasi cauza/pretentii,pt.aceiasi suma,toata lumea fiind cu plata la zii a debitelor si totusi un propietar are castig cauza dosar 5767/pretentii/judec.sec 5/civil,altul pierde 5766,iar eu sunt amanat pt.expertiza contabila !:stunned:5765.
poate sa explice cineva#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:15, 6 Aprilie 2010
Degeaba cautati aici explicatii. Ar fi foarte simplu...
Tatal meu avea o vorba, zicea el:"eu o tin de coarne si tu zici ca-i ciuta..." Uite asa, am patit si noi cu un proprietar, in prima faza am pierdut pe toata linia, cu toate argumentele in fata: liste de plata, fise personale in care se vedea 100 la mie faptul ca cetateanul nu-si mai achitase cheltuielile de intretinere de aproape 3 ani, ce sa mai vorbim de majorari? Si da, am pierdut procesul. Puteti sa-mi spuneti cum s-a judecat aceasta cauza? Va spun sincer, intrega tevatura a durat 5 ani, dar in final proprietarul cel cu toate relatiile sale sus-puse s-a recunoscut invins, a achitat totul pana la ultima centima si dus a fost, a vandut ap. unui alt "fitos" (cred ca s-au inteles) care s-a mutat la noi in as. in sep. 2008, a achitat in ian. 2009 suma de 53 lei (sep., oct., noe. 2008), iar de atunci, nimic - deci acum are 13 luni restanta, suma nu este prea mare, aprox. 1000 lei la care se vor adauga majorarile de rigoare. Daca nu vrea sa colaboreze, il vom actiona in justitie si poate vom pierde... Dar poate s-au mai schimbat oarece obiceiuri in bransa, cine stie?
In final, eu zic ca daca in dosarul dvs. ati obtinut o amanare pe motivul invocat, este bine, acum depinde cata dreptate aveti. Daca castigati procesul, sa pretindeti si cheltuielile privind plata expertului (cred ca dvs. ati achitat prestatia, nu?), dar daca pierdeti, la suma de plata pusa in discutie, va trebui sa achitati si expertul... Mai mult ce putem spune... Sa ne tineti la curent cu evolutia actiunii!
-nu eu am cerut exp.contabila asociatiei ! ! ! eu in calitate de parat am cerut in intampinare componenta sumei ce mi se iputa de acest grup infractional(comitetul de bloc+cenzor) neavand debite fata de asociatie.
instanta a cerut reclamanei(asociatia)proba cu exp.contabila#-o deci ce ar trebui sa achitB-)
-???
Da, poate am inteles eu gresit. De obicei expertiza o cere proprietarul pentru ca atunci cand ati fost actionat in instanta, aceasta pretinde din start asociatiei toate documentele doveditoare din care sa reiasa suma imputata. Deci in caest caz nu aveti, inca, nimic de plata - numai daca pierdeti procesul veti suporta, cred contravaloarea acestei expertize.
Bun, inseamna ca instanta nu este lamurita cu moidul de calcul efectuat de asociatie sau poate ca a observat ceva in neregula cu listele de plata, macar in speta dvs., daca nu in toate cele 3 cazuri semnalate de dvs.,
Este bine sa stiti ca:
AG a as. prop. Hotaraste si inscrie in Procesul-verbal al adunarii, urmatoarele:
- valoarea procentului de penalizare (este maxim 0,2/pe zi pentru fiecare cheltuiala, iar valoarea penalizarii sa nu depaseasca valoarea sumei penalizate;
- listele de plata sa fie intocmite legal, si sa fie semnate de: administrator-contabil, com. cenzori si aprobate prin semnatura de catre presedinte, sa aiba aplicata stampila asociatiei;
- listele de plata sa aiba specificate clar: data afisarii, termenul de plata, scadenta;

Fara aceste elemente nici-un expert nu poate face o experiza reala. In toate cazurile acesta v-a intocmi un raport pe care il v-a comunica instantei care, in cunostinta de cauza se v-a pronunta in acest proces. Cum va spuneam, daca aveti dubii (lecturati cu atentie tot dosarul - cel mai bine impreuna cu un avocat), faceti recurs - insa cel mai bine ar fi sa va "bateti" acum, inca in aceasta faza a procesului, pentru ca "ce-i in mana, nu-i minciuna" - va spun din experienta.
Puteti sa ma contactati si pe mp daca credeti ca va pot ajuta cu ceva!
-cred ca ar fi sinucidere curata sa faca exp.contabila avand in vedere ca nu au citit apometre de 4 ani,eu personal am apometre cu 2 ani inainte sa preia acesti infractori asociatia si am platit apa,calda/rece in ultimul an cu mult mai mult decat este anscris pe apometru,acestea nefiindumi luate in considerare si platind la pausal deobicei mai mult cu 10mc.
-acest expert ar trebui sa citeasca si apometrele si sa le confrunte cu sumele incasate? sau sa stea in birou si sa calculeze calcule gata efectuate?
-iar daca instanta a solicitat exp.contabila ei(asociatia) sunt obligati sa o faca?
-cine desemneaza expertul?
scuze pt. atatea intrebari !!!
Ce asociatie mai este si aceasta? Pai cum sa nu faci, cel putin autolecturari si apoi la perioada determinata sa mai faci niste confruntari acolo? Ma rog si dvs. va convenit sa platiti in pausal? Ma mir, ai nostri ne rad cu "lama Bucuresti" daca facem asa ceva. Oricum, aspectul acesta este in favoarea dvs., dar pana la proba contrarie, haideti sa fim civilizati, nu mai folositi apelativul de "infractori" ca efectiv ma deranjeaza si pe mine care nu am nici in clin si nici in maneca cu as. dvs., dapoi pe cei impricinati. Cred ca ne-am inteles!
- sigur ca puteti sa informati expertul de situatia expusa in legatura cu apometrele si ca sa nu fie interpretat altfel, sa o faca, macar la apartamentele in cauza;
- da, daca instanta desemneaza un expert, asociatia nu are ce sa faca, trebuie sa accepte acest lucru, ca daca nu, bay-bay castig de cauza in proces...;
- pai spuneam ca instanta desemneaza, prin tragere la sorti un expert din grupul de experti pe care il are la dispozitie (sunt mai multe feluri de experti si expertize - la dvs. v-a fi desemnat un expert contabil, care eventual a mai lucrat cu as. prop., dar nu este obligatoriu - deci expert contabil);

Mai stati de vorba cu as. prop. poate in aceste conditii isi mai reduc din pretentii.
In alta ordine de idei, ati spus la inceput ca sunteti cu plata la zi, dar restante ati avut vre-o data? Spun acest lucru pentru ca si noi avem proprietari care-si achita debitele in salturi de cate 4-5 luni sau chiar mai mult, merg asa cativa ani, le mai atragem atentia si la un moment dat achita integral acest debit, fiind cu plata la zi, dar as. prop. calculeaza majorari de intarziere la platile efectuate anterior de proprietari. Poate aici sunteti si dvs. deficitari? Deci este posibil ca si as. prop. sa aiba dreptate?

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de proprietari redialboss redialboss Buna ziua Situatia se prezinta astfel : Asociatia de proprietarii m-a chemat in instanta pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Marian Jumara Marian Jumara Am cerut recuperarea datoriilor in instanta. Judecatorul ma obliga sa platesc expertiza contabila, jumatate, jumatate, cu paratul, fara ca sa cerem acest ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata restanta dupa perimare Cat Black Cat Black Buna ziua, In momentul de fata am o restanta la intretinere de 727 lei. Am fost actionata in judecata de catre asociatie, care ulterior nu a mai luat nicio ... (vezi toată discuția)