avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Am varsta de 15 ani si vreau sa fondez o asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Am varsta de 15 ani si vreau sa fondez o asociatie

Buna ziua! Am varsta de 15 ani si vreau sa fondez o asociatie (ong) insa nu stiu daca eu, ca minor am voie sa fiu membru fondator. Daca nu, pot pune rude ca membrii fondatori si eu sa am o functie de conducere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:42, 5 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar cei peste 18 ani pot infiinta asociatii tip ong.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din pacate desi Romania a ratificat COnventia privind Drepturile Copilului, care prevede si dreptul la asociere, nici acum nu a modificat legislatia interna ( Codul Civil si OG 26/2000) in acest sens, si a ramas inca textul care impune capacitate juridica civila deplina pentru membrii organuli de administrare adica Consilul Director. Discutabil daca poate un minor sa fie simplu membru - ar trebui sa poata dar conform legii actuale fiind intre 14 si 18 ani ar trebui incuviintat de ocrotitorul legal adica acesta ar trebui sa fie cu el la sedinte de Adunare Generala, ar trebui sa ii contrasemneze orice acte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii fondatori minori Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Mi-a intrat în atenție dorinta unor adolescenți de 15-17 ani care vor să înființeze o asociatie a elevilor. Avem în acest caz ... (vezi toată discuția)
Varsta minima pentru a infiinta un ong? Mario11 Mario11 Pentru a infiinta un ONG, este nevoie ca fondatorul sa aiba minim 18 ani, sau poate sa aiba si 16, spre exemplu? (vezi toată discuția)
Solutii juridice privind infiintarea unei asociatii nonprofit Florin-Marius Florin-Marius Doresc sa infiintez o asociatie nonprofit. Deja am rezervat denumirea. Aceasta este valabila pana la data de 6 aug 2019. Ma poate ajuta cineva cu raspunsuri la ... (vezi toată discuția)