În primă fază vedeți ce scrie în contractul de închiriere a spațiului, proprietarul are obligații legate de listele de întreținere, conform legii, dvs. doar ce scrie în contractul de închiriere. Dar sa presupunem ca v-ati asumat plata cheltuielilor de întreținere.
Dvs. aveți dreptate, în principiu, dar conform legii 196/2018 trebuie sa încheiați o convenție legată doar de cheltuielile de întreținere ce se repartizează pe număr de persoane, de obicei e energia electrică pe parte comună.
Restul cheltuielilor de întreținere nu sunteți obligat să le plătiți, mai ales ca sunt părți comune la care nu aveți folosință. Problema e ca, dacă asociația vi le-a afișat deja pe listă trebuie sa procedați conform art. 28 din legea 196/2018 și sa le contestați în scris. Indiferent de ce va răspunde președintele de asociatie, cel mai probabil veți ajunge în instanță pentru a obliga la restituirea sumelor ilegal impuse și obligarea asociației sa va calculeze corect. Angajați un avocat.
Până atunci însă, sunteți bun de plată.
catalingeek a scris:
Buna ziua,
Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Propietarul este o persoana fizica si nu are domiciliul in acelasi imobil. Spatiul comercial are intrarea pe o parte a blocului iar locatarii au intrarea in scara pe partea cealalta. Prin urmare niciun angajat al spatiului comercial nu foloseste scara, curatenia facuta pe scara, iluminat, liftul, etc. Asociatia de propietari ne-a trecut la intretinere un numar de 4 persoane, cate lucreaza in acel spatiu comercial.
Este normal sa ne treaca la intretinere un numar de 4 persoane?