avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... plangere penala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

plangere penala

buna tuturor. Va rog ajutati-ma cu cateva sfaturi cu privire la art. 147 din legea 85/2006.
A mai facut cineva plangere penala in temeiul acestui articol? Cui v-ati adresat ?
A reusit sa obtina ceva sau a facut-o degeaba?
Va rog daca se poate sa ma ajutati si cu un model pentru o astfel de plangere....
Astept raspun cat mai urgent si va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 08:52, 12 Februarie 2010
Lichidatorul judiciar nu este interesat sa formuleze plingeri penale doarece intr-o proportie covarsitoare rezolutia data de procuror este NUP.
Apoi abia fac actele necesare procedurii si acelea depuse in data sedintei, fara a fi publicate in bpi, sa mai faca si plingeri penale asta presupune efort in redactarea plingerii, deplasarea la parchetul tribunalului in vederea inregistrarii, deplasarea la org de cercetare penala, etc... deci efortul e prea mare si ce e mai important.... nu-l plateste nimeni.
Asa ca regula e ca nu se fac plingeri penale de catre adm/lichidatorii judiciari - nu exista interes.

Daca sunteti creditor in cadrul procedurii trebuie sa dovediti reaua credinta a persoanelor mentionate la art. 147 din legea 85/2006.
Si apropo la ce va foloseste plingerea penala? Credeti ca se sperie debitorul si va plateste inaintea celorlalti creditori? Sau credeti ca aveti sanse mai mari de a recupera debitul???
sincera sa fiu nici eu nu stiu daca imi foloseste la ceva .....
Dar atunci ce sa fac? sa bag capul in pamant si sa accept ideea ca ma pierdut o caruta de bani si in tara asta nimeni nu face nimic sa-i pedepseasca pe cai ca debitorul meu ?
Ceea ce ma deramjeaza cel mai tare este ca debitorul meu functioneaza bine merci in aceleasi locuri (e vb de 3 spalatorii auto) sub o alta firma , dar tot el fiind administrator, si nimeni nu-l considera vinovat cu nimic .............
Spuneti voi , daca ati fi in locul meu ce ati face ?
Se apare ca in tara asta ca sa recuperezi ce e al tau , ar trebui sa iti angajezi niste gorile care sa-i dea omorul , pentru ca pe calea justitiei nu poti face nimic ...............#-o
Din pacate in procedura insloventei creditorii nu reusesc sa-si acopere decat in parte creantele (cazuri fericite).
Faceti o confuzie cand spuneti ca debitorul dvs functioneaza ...... debitorul dvs este societatea si nu asociatul/administratorul acesteia, deci reprezentantul legal al debitorului si-a infiintat o alta societate si aceea desfasoara activitatea precizata - spalatorii auto.

Fals nu trebuie sa recuperezi nimic adoptand metode incriminate de legea penala, trebuie doar sa ceri/primesti sfaturi utile si la timp de la persoane avizate si atat.
k ai dreptate!!!!
Dar problema cea mai mare e ca nu prea primesti la timp sfaturile minunate .......
In locul meu ce ai face tu acum ?
Ai deschis procedura insolventei, creditori sunt doar eu si finantele care au 2000 lei , debitorul nu a depus nici un act , astfel ca raspunsul adm judiciar e negasirea debitorului.
Care sunt pasii urmatori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile lichidatorului judiciar bogdan Vasile bogdan Vasile Buna Ziua, Un lichidator judiciar sau administrator judiciar, inculpat intrun dosar penal (coruptie) si trimis in judecat, poate exercita in continuare rol ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)
Situatie inedita in reorganizare judiciara bossman bossman Adunarea Generala a aprobat un plan de reorganizare judiciara, propus de adm.judiciar si de debitor. Ajunsi in fata sindicului, acesta dispune efectuarea unei ... (vezi toată discuția)