Am o relație și de câteva luni ne-am mutat împreună. El are un apartament cumpărat cu credit ipotecar și de la un timp îmi face apropouri sa plătim anticipat la apartament, adică sa contribui și eu. Va rog sa îmi spuneți dacă există vreo posibilitate sa ma acopăr din punct de vedere legal în cazul în care voi plăti și eu?
gi-jane2
Moderator 17din 18 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa il stăpânească sănătos și sa si-l plateasca . Dvs nu trebuie sa va băgați în asa ceva. Dacă ați fi casatoriti ar fi altceva și din punct de vedere al probelor și în ce priveste prescriptia care e suspendata pe perioada casatoriei.
Ar trebui sa va dea de gândit aceste apropouri la câteva luni de la mutare.
Sa contribuiți la întreținere e altceva, daca plateati chirie și acuma sunteti scutita, ati putea da sub forma de ajutor la plata ratei, sa zicem jumatate din cat ati plati chirie, dar nu va apucați de investit în casa altuia .
ibn
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Este foarte bine ca intrebati inainte, nu dupa ce ati facut pocinogul. Ridica semne de intrebare asupra intentiei dorinta lui de a plati anticipat si nu rate. Sa platiti pentru bunul altuia nu e corect, Utilitatile si alte cheltuieli MODERATE aferente utilizarii apartamentului puteti plati caci ar fi corect. Daca va veti casatori puteti sa intrebati aici - inainte- cum sa procedati. Succes!
Oprisanescu Stefan
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua , la cererea lui de platit anticipat se poate raspunde cam asa .Cu inelul cum ramane ca doar nu stai tu intr-o bacnota de la mine sau intr-un certificat de casatorie.Orice suma consistenta ii dati faceti act autentic la notariat .Sa va treaca co-creditor si atunci aflati cu adevartat cine este de fapt .
mihneaivascu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa platiti rate nu sunteti datoare pt ca nu ati contractat imprumutul. dar sa platiti chirie este firesc. Ca el cu banii de chirie isi plateste parte din rata e altceva. Plata anticipata nu va intereseaza de asemenea.
Exista procese de divort in care se evalueaza si chiria pe care unul dintre soti ar fi trebuit sa o plateasca pentru ca a locuit in casa celuilalt, atunci cand se stabileste contributia si desigur pasivele fiecaruia.