avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda

.Am fost prinsa fara bilet/legitimatie.Am platit amenda pe loc.dar nu am primit copie de la"procesul verbal" si nici chitanta.Au insistat sa le arat actul de identitate.Chiar au spus ca pot sa puna politia sa ma perchezitionzeze,iar daca il am la mine primesc o alta amenda.Si chestia e ca nu am vazut nicaieri sa scrie ca e proces verbal sau ceva de genul. era mai mult ceva de genul:
"Subsemnatul ___, fiul lui ___ si al lui ___, domiciliat pe str ___ nr ___ [... etc.. apoi erau datele de CNP si de buletin pe care nu le-am completat] am calatorit fara bilet pe ruta ___ data de ___ la ora___."

Semnatura ____ "

Ultima parte nu stiu sigur daca era asa, dar in mare, asta am completat. Nu sunt sigura ce era,dar daca se intampla ceva sper sa pot face plangere.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
Praf de copt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Li_Ra , utilizator 12:41, 5 Februarie 2010
Puteti sa mergeti la sediul firmei de transport si sa va interesati daca cei care v-au amendat sunt in regula si daca s-a facut dovada ca a-ti achitat amenda.
Daca ai dat date fictive, chiar daca ar fi sa iti trimita amenda acasa, ar trimite-o la adresa fictiva, nu?
Dar daca ti-au intocmit PV si ai date fictive, de ce ai platit pe loc? Trebuia sa ii lasi sa iti trimita la adresa fictiva. Oricum nu cred ca erau nici ei foarte legali, pt ca altfel ar fi insistat sa le arati un act de identitate cu datele reale... Normal cand platesti pe loc, in Bucuresti cel putin, iti dau un bilet valabil toata ziua, care costa 50 RON, adica amenda. Iar daca au apucat sa scrie PV--ul ar trebui sa iti dea neaparat o copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratp emi_09 emi_09 Astazi am fost gasita calatorind fara bilet in municipiul Ploiesti, nu am avut bani sa platesc pe loc suma de 30 ron deci am fost rugata sa completez o ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia comunitara se7en se7en Pe data de 27 decembrie am primit prin posta un proces verbal de la Politia Comunitara Brasov cum ca am fost surprins circuland pe un mijloc de transport in ... (vezi toată discuția)
Amendat pe mijloacele de transport in comun iNNeed iNNeed Bună ziua ! Călătoream astăzi, 23.11.11, cu autobuzul (deţinând abonament lunar), şi controlorul, văzând că nu a găsit pe nimeni in neregulă, ... (vezi toată discuția)