avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara -reducerea salariului de baza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara -reducerea salariului de baza pe 1 luna cu 10 %

Aplicarea acestei sanctiuni conf. art. 264, alin 1, lit.d - Codul Muncii, in urma respectarii procedurii de cercetare disciplinara, presupune modificarea in sensul diminuarii salariului de baza (inscris in contractul de munca) atat in statul de salarii cat si in carnetul de munca, in baza deciziei de sanctionare emisa de angajator ?
Sau, aceasta sanctiune se reflecta doar in statul de salarii diminuand cu procentul stabilit salariul de baza la rubrica "retineri aplicate la salariul de baza" ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: beatrice culda , utilizator 13:12, 5 Februarie 2010
beatrice culda a scris:

Aplicarea acestei sanctiuni conf. art. 264, alin 1, lit.d - Codul Muncii, in urma respectarii procedurii de cercetare disciplinara, presupune modificarea in sensul diminuarii salariului de baza (inscris in contractul de munca) atat in statul de salarii cat si in carnetul de munca, in baza deciziei de sanctionare emisa de angajator ?
Sau, aceasta sanctiune se reflecta doar in statul de salarii diminuand cu procentul stabilit salariul de baza la rubrica "retineri aplicate la salariul de baza" ?
Multumesc,
Multumesc Florin 72,
inteleg ca ce ai " boldat " este si metoda uzitata. Am auzit de curand de la o persoana din HR care lucreaza intr-o mare companie multinationala , ca se opereaza negresit si in carnetul de munca diminuarea salariala- fapt agreat de ITM-ul de care apartine (dintr-un judet).
Din pratica indelungata in domeniu si a altor colegi cu vasta experienta - nu se reflecta si in CM, doar in statul de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare. Pisi Mia Pisi Mia Buna ziua! Cine ma poate lamuri daca o sanctiune disciplinara pecuniara este trecuta in carnetul de munca?:(( Ma refer la cea prezuta in art. 264 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Retineri salariale elenaelli elenaelli buna ziua !am si eu niste nelamuriri ,mi se retin 10% din salr pentru neralizarea unor tinte .vreau sa stiu daca aceste retineri sunt legale .va multumesc. (vezi toată discuția)
Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca devil_advocate devil_advocate Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare: - suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile; - reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o ... (vezi toată discuția)