avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imputare plata chirie pentru vecinul care a inundat pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imputare plata chirie pentru vecinul care a inundat pe chirias

Buna ziua, de curand am inundat vecinul de la etajul inferior. Am suportat cheltuiala cu reparatia apartamentului. Apartamentul este închiriat, iar pe perioada reparatiei chiriasul nu a stat in apartament. Chiriasul refuza sa plateasca perioada in care nu a stat, iar proprietariiul imi imputa sa platesc restul chiriei. Cum procedez in acesta situație?
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa platiti si diferenta asta. E vorba de beneficiul nerealizat de ei care e tot un prejudiciu suferit de ei in urma accidentului cu inundatia. E varianta cea mai ieftina si simpla pentru d-voastra si si pentru ei.
Daca nu exista contract de inchiriere intre proprietar si chirias, tot ar trebui sa platesc? Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2024
Userguest1234567890, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu exista contract trebuie sa il cred pe cuvant ca a avut el un chirias si lua chirie cateva mii de euro?
Nu achititi nimic daca nu a avut contract.
8 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Userguest1234567890 a scris:
Daca nu exista contract de inchiriere intre proprietar si chirias, tot ar trebui sa platesc? Mulțumesc anticipat.

Spre deosebire de ceea ce crede doamna w_v_w_v locatiunea e un contract consensual care se formeaza prin simplul acord de vointa al partilor. Faptul ca nu exista forma scrisa, mijlocul de proba, nu invalideaza contractul, el exista, dar nu poate fi dovedit in fata tertilor cum sunteti d-voastra si ANAF-ul. In lipsa acestei probe nu va poate dovedi cat ar fi incasat chiria si, mai important, e dovada ca nu a declarat chiria la ANAF, ca venit impozabil. Asa ca daca nu vreti sa platiti chiria, ii puteti zice ca il denuntati la ANAF pentru evaziune fiscala. Dilema morala o rezolvati d-voastra.
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era logica ca doamna are dreptate si nu iti trebuia nici o scoala sa deduci lucruri logice.
Dar cand esti avocat trebuie sa convingi omul ca poti castiga chiar si cand nu ai dreptate.
Dar nu trebuie sa reclame pe nimeni nicaieri doar anunta ca nu va pot crede pe cuvant ca ati incasa chirie si ca nu a mai vrut sa stea din cauza inundatiei. Nu e ca si cum a facut piscina in apartamentul de jos si nu mai putea dormi chiriasul din cauza valurilor.
Legea 196/2018
[ link extern ]
art 30

(5) Dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricărei părți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparații.


E de ajuns ca ati achitat reparatia .
Daca mai sta putin descopera ca a plecat si sotia din cauza inundatiei si trebuie sa ii gasiti o sotie.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2024
Nivea, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxe fisc izabella15 izabella15 In urma cu 1 an am gasit chirias cu care am cazut de comun acord sa nu facem un contract de inchiriere k sa nu mai platim agenita si eu taxe pe chirie la fisc, ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am să mă creadă cei de la fisc dacă-mi denunț proprietarul pentru evaziune fiscală? ContSters160566 ContSters160566 Bună seara! Stau într-o garsonieră cu chirie de aproximativ 3 ani de zile și dau proprietarului lunar, suma de 600 lei, de când m-am mutat aici (din ... (vezi toată discuția)