avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de mandat-obligatii fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de mandat-obligatii fiscale

Buna ziua,

Asi fii tare recunoscatoare daca m-ar lamurii si pemine cineva in urmatoarele cazuri:
1. presedintele asociatiei de proprietari are un contract de mandat, ce fise fiscale trebuie sa depun eu si ce trebuie sa virez (doar imposit si cas??? sau cum).
2. pe declaratia 100 cum declar acest impozit la ce rand (il incadrez ca si conventie civila ?? sau contract de agent/mandat parca asa scrie in decl 100??)
3. cand trebuie sa depun aceste fise, lunar??

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: claudia durla , utilizator 17:06, 5 Februarie 2010
Buna,
Iti dau un link in care explica totul desprecontractul de mandat.
Ca sa iti fac un rezumat, societatea cu care inchei un contract de mandat are obligatia sa declare impozitul in declaratia 100 la rindul 32 ” Impozit pe veniturile in regim de consignatie/agent/comision/mandat ”.
Referitor la fise fiscale, aceastea nu se fac, se face doar o declaratie 205 ( termen depunere 28.02.2010)

[ link extern ] . :)
scz..asta e linkul

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 elenadove elenadove buna ziua, avem 2 contracte de mandat pentru presedinte si cenzor si pt acestea depun decl 112. Am fost notificati de adm financiara ca nu am depus decl ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 - noua forma a aparut! elga50 elga50 [b]Pentru administratori[/b] A aparut noua forma a[b] declaratiei 205[/b] unde se descriu si centralizeaza toate formele de contracte. (Nu se mai depun ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 Theo_95 Theo_95 Am o mare problema.Sunt PFA cu contract de colaborare A,,,Firma a oprit si virat la buget 10% impozit Am primit de la finante decizia de impunere pe 2008 si ... (vezi toată discuția)