avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura schimbare nume
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura schimbare nume

Salut, poate ma puteti ajuta cu cateva informatii in ceea ce priveste procedura de schimbare a numelui. M-am casatorit, iar la starea civila sotul nu a fost de acord sa ne numim amandoi cu ambele nume,al lui si al meu, asa ca sub influenta doamnei de la starea civila care completa actele cu numele noi, am raspuns ca vreau sa port doar numele lui.Bun.Acum vreau sa mi-l schimb si sa ma cheme ca inainte de casatorie,doar pe mine.
As dori sa stiu exact care sunt pasii,cam cat dureaza si de asemenea cat va costa totul.Am citit pe un site ca respectivele costuri ajung pana la 2000 RON.Nu prea cred.
Cel mai recent răspuns: yavanna , utilizator 06:02, 14 Martie 2009
sebypmo a scris:

Buna. Am si eu o intrebare. Eu am numele tatalui, mama mea e divortata de el si eu am ramas cu numele lui de familie iar mama si`a luat numele de dinainte de casatorie adica numele tatalui ei, si as vrea si eu sa imi schimb numele care il are si mama mea, de ce acte am nevoie ca sa il pot schimba sa nu mai am numele tatalui doar cel al mamei si cat ma costa treaba asta. Va multumesc anticipat . Cu respect Sebastian,
.

Ma aflu intr-o situatie similara.bine, stiu ce trebuie sa fac, deja am inceput iar zilele astea imi apare cererea in Monitor.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce acte trebuie schimbate pe noul nume si daca trebuie sa schimb si diplomele dobandite pana la aceasta schimbare.,pe numele (sper)vechi *al tatalui*. trebuie ca facultatea/institutiile ale caror cursuri le.am urmat, sa mi elibereze diplome/modifice diplomele pe noul nume?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2008
nanee, utilizator
C.I. sau B.I, pasaportul, permisul de conducere trebuie sa fie schimbate.
Actele prin care se atesta calificarea dvs profesionala sau cele prin care ati absolvit o institutie de invatamant nu se schimba... la aceste acte atasati documentul in copie prin care se atesta schimbarea numelui dvs.
Multumesc de lamuriri.
Mai am insa o nedumerire.
Contractul de casa, trebuie schimbat pe numele nou?
Multumesc inca o data
Nu trebuie schimbat ... trebuie doar sa-i atasati copia de pe actul de schimbare a numelui, in cazul in care il folositi la vreo institutie.
Am inteles. Multumesc mult, inca o data

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui alibec alibec va salut cu respect ,am si eu o intrebare ,daca de curand mi-am schimbat religia de fapt nu aveam nici una pt ca tatal meu fiid de religie musulmana iar mama ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui consselo consselo Am si eu o intrebare daca se poate :) am un nume si un prenume...atat. Pe certificatul de botez am trecut pe langa prenumele meu si prenumele : Alexandra. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie... acsa88 acsa88 Buna ziua.Doresc sa-mi schimb numele de familie deoarece nu imi place,este ridicol.Ati putea sa-mi spuneti daca este posibil. Numele meu de familie este ... (vezi toată discuția)