avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura schimbare nume
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura schimbare nume

Salut, poate ma puteti ajuta cu cateva informatii in ceea ce priveste procedura de schimbare a numelui. M-am casatorit, iar la starea civila sotul nu a fost de acord sa ne numim amandoi cu ambele nume,al lui si al meu, asa ca sub influenta doamnei de la starea civila care completa actele cu numele noi, am raspuns ca vreau sa port doar numele lui.Bun.Acum vreau sa mi-l schimb si sa ma cheme ca inainte de casatorie,doar pe mine.
As dori sa stiu exact care sunt pasii,cam cat dureaza si de asemenea cat va costa totul.Am citit pe un site ca respectivele costuri ajung pana la 2000 RON.Nu prea cred.
Cel mai recent răspuns: yavanna , utilizator 06:02, 14 Martie 2009
Pe mine m-a costat vre0 250 RON, bine, si pentru ca am refacut procura de doua ori #-o
nanee a scris:

Pe mine m-a costat vre0 250 RON, bine, si pentru ca am refacut procura de doua ori #-o


Pai nu e mult. Eu tot aman...
E OK ca pot descarca formularele de pe net si din cate am auzit nu se mai sta aiurea la cozi, cel putin asa spunea Tariceanu acum cateva luni.
sierra a scris:



Pai nu e mult. Eu tot aman...
E OK ca pot descarca formularele de pe net si din cate am auzit nu se mai sta aiurea la cozi, cel putin asa spunea Tariceanu acum cateva luni.


Da, insa pe mine m-au zapacit cu formularele, la Starea Civila. Prima data ca nu e buna cererea de schimbare de nume, si mi-au dat ce cred ca era cererea standard pt publicare in Monit Oficial, si pana lan urma tot la cererea gasita pe net au ajuns.
Buna ziua!Am si eu o problema mai deosebita:Vad aici pe forumuri de discutii ca exista doar cazuri in care oamenii s-au casatorit si vor inapoi numele de dinainte sau de dupa casatorie.Dar cum se poate inainta o procedura/actiune de succes in cazul nostru,ne-am casatorit in 2007 si avem amandoi acelasi nume de familie,care este un nume foarte caraghios si ridicol,si dorim sa ni-l scimbam cu un nume de familie diferit,care nu este numele meu dinaintea casatoriei.De asemenea eu vreau sa imi schimb si numele mic,pentru ca am fost botezata la Basilica San Marco,in 2007 cu numele acesta mic,si doresc ca sa mi-l schimb si sa apara asa si in actele oficiale buletin/pasaport.De asemenea sunt cunoscuta in societate cu numele de la botez,de la San Marco.Posed document dovada de la San Marco care atesta ceremonia de botez si inca un document care atesta ceremonia de oficiere a nuntii religioase tot pe numele care vreau sa il schimb.Cum as putea sa reusesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui alibec alibec va salut cu respect ,am si eu o intrebare ,daca de curand mi-am schimbat religia de fapt nu aveam nici una pt ca tatal meu fiid de religie musulmana iar mama ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui consselo consselo Am si eu o intrebare daca se poate :) am un nume si un prenume...atat. Pe certificatul de botez am trecut pe langa prenumele meu si prenumele : Alexandra. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie... acsa88 acsa88 Buna ziua.Doresc sa-mi schimb numele de familie deoarece nu imi place,este ridicol.Ati putea sa-mi spuneti daca este posibil. Numele meu de familie este ... (vezi toată discuția)