avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intrebare despre taxe in cadrul DAC-7.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intrebare despre taxe in cadrul DAC-7.

Buna ziua,

O persoana care are sursa de venit dintr-un cont pe o platforma digitala (Patreon) are obligatia de a-si anunta venitul in concordanta cu regulile DAC-7.

In acest caz persoana locuieste in Franta (non-eu rezident) ca student si nu si-a declarat taxele in Franta fiind student fara venit direct in tara, acum si-a deschis o companie in Romania si are un cod de identificare fiscala de business in ROMANIA.

Daca aceasta persoana ofera codul de identificare fiscala al business-ului din Romania platformei digitale Patreon platforma are obligatia prin DAC-7 sa ofere informatii autoritatiilor care se ocupa cu taxele despre anul 2023 care nu a fost anuntat.

Intrebarea: Aceste taxe pentru anul 2023 vor trebui platite in cadrul ANAF in Romania sau vor fi trimise mai departe spre Franta? Chiar daca acolo nu exista un cod de identificare fiscala pentru ca persoana a fost student.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2024
alexcatalin19, utilizator

Alte discuții în legătură

Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)
Ce obligatii fata de tva are o firma neplatitoare de tva la achizitii servicii extracomunitare? eduardbuta eduardbuta Ce obligatii fata de TVA are o firma neplatitoare de TVA in momentul in care achizitioneaza servicii de la companii non-UE? Buna ziua. Intrebarea mea ar fi ... (vezi toată discuția)
Înființare srl pentru prestarea de servicii și activități de e-commerce dascalu.florin dascalu.florin Bună ziua. Doresc să îmi înființez un SRL din 2 motive: pentru a putea presta servicii de design grafic și pentru a putea vinde produse digitale (pe ... (vezi toată discuția)