Ce obligatii fata de TVA are o firma neplatitoare de TVA in momentul in care achizitioneaza servicii de la companii non-UE?
Buna ziua. Intrebarea mea ar fi urmatoarea. Eu, ca firma neplatitoare de TVA, in momentul in care achizitionez servicii de la o companie non-UE (de exemplu o subscriptie la o platforma digitala oferita de o companie din Canada) ce obligatii de TVA as avea?
Drept exemplu, factura companiei ar fi de $60, si nu contine camp de TVA. Exista vreo obligatie legata de TVA in momentul achizitionarii acestui serviciu (declaratie/plata)?
Da va trebui sa platiti TVA 19 % la valoarea facturii prin depunerea Decontului special de TVA ( 301 ) la ANAF , pana in 25 a lunii urmatoare facturii respective.
In baza a ceea ce citesc, mi se ofera informatii destul de contradictorii. Mi s-a spus ca, nefiind firma platitoare de TVA, eu nu as avea de ce sa platesc un astfel de TVA, lucrurile fiind mai simplificate.
Serviciul achizionat de la firma din non UE dpdv al TVA conform art 278 alin 2 din Codul fiscal , aceasta taxa (TVA) se plateste in Romania. Daca aveati cod de TVA nu plateati la stat pt ca ati fi aplicat taxarea inversa . Dar nefiind platitor de TVA aveti obligatia platii la bugetul de stat a TVA .
Iban trezorerie
ccristy
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu IBAN-ul contului în care se plateste TVA-ul declarat in formularul 301? Este vorba despre achizitionarea unui abonament pe un ... (vezi toată discuția)