avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce obligatii fata de TVA are o firma neplatitoare de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce obligatii fata de TVA are o firma neplatitoare de TVA la achizitii servicii extracomunitare?

Ce obligatii fata de TVA are o firma neplatitoare de TVA in momentul in care achizitioneaza servicii de la companii non-UE?

Buna ziua. Intrebarea mea ar fi urmatoarea. Eu, ca firma neplatitoare de TVA, in momentul in care achizitionez servicii de la o companie non-UE (de exemplu o subscriptie la o platforma digitala oferita de o companie din Canada) ce obligatii de TVA as avea?

Drept exemplu, factura companiei ar fi de $60, si nu contine camp de TVA. Exista vreo obligatie legata de TVA in momentul achizitionarii acestui serviciu (declaratie/plata)?
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:50, 27 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da va trebui sa platiti TVA 19 % la valoarea facturii prin depunerea Decontului special de TVA ( 301 ) la ANAF , pana in 25 a lunii urmatoare facturii respective.
Multumesc pentru raspuns.

In baza a ceea ce citesc, mi se ofera informatii destul de contradictorii. Mi s-a spus ca, nefiind firma platitoare de TVA, eu nu as avea de ce sa platesc un astfel de TVA, lucrurile fiind mai simplificate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Serviciul achizionat de la firma din non UE dpdv al TVA conform art 278 alin 2 din Codul fiscal , aceasta taxa (TVA) se plateste in Romania. Daca aveati cod de TVA nu plateati la stat pt ca ati fi aplicat taxarea inversa . Dar nefiind platitor de TVA aveti obligatia platii la bugetul de stat a TVA .
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iban trezorerie ccristy ccristy Buna ziua, Ma puteti ajuta cu IBAN-ul contului în care se plateste TVA-ul declarat in formularul 301? Este vorba despre achizitionarea unui abonament pe un ... (vezi toată discuția)
Reguli tva pentru achizitionare abonament platforma electronica non-ue? eduardbuta eduardbuta Buna ziua. Am o intrebare pe care sper ca ma puteti ajuta sa o lamuresc. Detin o intreprindere neplatitoare de TVA. Doresc sa achizitionez un abonament (30$) ... (vezi toată discuția)
Prevederi tva pentru achizitie serviciu intra/extra comunitar? eduardbuta eduardbuta Buna ziua, Am o intrebare legata de un anumit tip de achizitie de servicii (poate fi atat intracomunitara, cat si extracomunitara in anumite cazuri). ... (vezi toată discuția)