avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prevederi TVA pentru achizitie serviciu intra/extra ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prevederi TVA pentru achizitie serviciu intra/extra comunitar?

Buna ziua,

Am o intrebare legata de un anumit tip de achizitie de servicii (poate fi atat intracomunitara, cat si extracomunitara in anumite cazuri).

Achizitia cu pricina ar oferi accesul pe o platforma digitala. Din cate stiu, aceasta trebuie tratata drept achizitie de servicii, insa nelamurirea mea e legata de plata TVA-ului pentru aceasta achizitie.

Eu, drept firma neplatitoare de TVA, am vreo obligatie de plata a TVA pentru o astfel de achizitie? Sau un astfel de tip de serviciu intra sub incidenta serviciilor prestate pe cale electronica (fiind vorba pur si simplu de o licenta de acces pentru un an pe un anumit site)?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: eduardbuta , utilizator 12:29, 22 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati primit vreo factura de la platforma pana acum ? din ce tara e ? UE sau non UE ?
Multumesc pentru raspunsul prompt! Nu s-a realizat achizitia inca. Incerc sa inteleg cu ce am de a face pentru a putea calcula niste bugete corespunzator.

Platforma care ma intereseaza in momentul de fata are sediul in America, insa mai mult ca sigur ca ma voi lovi de aceeasi speta si cu alte companii intracomunitare pe viitor. Se abordeaza diferit?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pt o tara UE va trebuie un cod special de TVA si veti plati 19% aici in tara pe acel cod special de TVA si se depune o declaratie intracomunitara D390 , iar pt non UE nu va trebuie acel cod dar se va plati tot 19% .
Perfect. Deci se taxeaza inclusiv aceste servicii prestate pe cale electronica. Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii intracomunitare eduardbuta eduardbuta Prestare servicii intracomunitare intre o micro neplatitoare TVA si un client platitor TVA in tara sa. Cum se abordeaza? Buna ziua, Am o intrebare cu ... (vezi toată discuția)
Reguli tva pentru achizitionare abonament platforma electronica non-ue? eduardbuta eduardbuta Buna ziua. Am o intrebare pe care sper ca ma puteti ajuta sa o lamuresc. Detin o intreprindere neplatitoare de TVA. Doresc sa achizitionez un abonament (30$) ... (vezi toată discuția)
Unde plătesc tva-ul după ce îl declar? am depus prima dată ... MirabelaX MirabelaX Unde plătesc TVA-ul după ce îl declar? Am depus prima dată declaratia D390 pentru servicii intracomunitare, dar nu știu unde și când trebuie să ... (vezi toată discuția)