Am o intrebare legata de un anumit tip de achizitie de servicii (poate fi atat intracomunitara, cat si extracomunitara in anumite cazuri).
Achizitia cu pricina ar oferi accesul pe o platforma digitala. Din cate stiu, aceasta trebuie tratata drept achizitie de servicii, insa nelamurirea mea e legata de plata TVA-ului pentru aceasta achizitie.
Eu, drept firma neplatitoare de TVA, am vreo obligatie de plata a TVA pentru o astfel de achizitie? Sau un astfel de tip de serviciu intra sub incidenta serviciilor prestate pe cale electronica (fiind vorba pur si simplu de o licenta de acces pentru un an pe un anumit site)?
Multumesc pentru raspunsul prompt! Nu s-a realizat achizitia inca. Incerc sa inteleg cu ce am de a face pentru a putea calcula niste bugete corespunzator.
Platforma care ma intereseaza in momentul de fata are sediul in America, insa mai mult ca sigur ca ma voi lovi de aceeasi speta si cu alte companii intracomunitare pe viitor. Se abordeaza diferit?
pt o tara UE va trebuie un cod special de TVA si veti plati 19% aici in tara pe acel cod special de TVA si se depune o declaratie intracomunitara D390 , iar pt non UE nu va trebuie acel cod dar se va plati tot 19% .