avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hartuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hartuire

Buna ziua,

am un proces cu fostul angajator, insa acesta nu imi comunica (ce are de comunicat - notificari sau mai stiu eu ce), la adresa avocatului sau la adresa mea de domiciliu, ci la noul angajator...iar de multe ori adresele sunt "Catre SC Y SRL" - noul angajator cu CC catre mine!!!! nici macar nu-mi sunt adresate direct...ma suna pe fixul de la noul angajator si tot asa. Deja reprezentantii angajatorului sunt agasati, ca sa nu va spun eu si ce prost ma simt pentru situatia in care sunt pusa. Este evident ca vrea sa imi faca rau periclitandu-mi relatia de munca cu noul angajator si nu stiu cum pot sa le zic sa inceteze, pentru ca ceea ce fac ei tine de civil si nu de muncii.
Avocatul meu nu zice nimic, insa asta este o alta problema.
Este ceva lege de care ma pot folosi??
Nici nu stiu de unde au aflat de noual angajator ca nu am comunicat nimanui unde plec.

Va rog dati-mi un sfat.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 13:15, 7 Februarie 2010
In primul rand, daca aveti angajat deja un avocat ar fi fost corect sa va dea un sfat in problema cu care va confruntati. Da, puteti formula o plangere penala impotriva acelui care va hartuieste. Este infractiune si este sanctionata si pedepsita de legea penala.
Si eu cred ca avocatul ar trebui sa rezolve aceasta problema . Altfel , nu avem o alta infractiune constand in hartuire in afara hartuirii sexuale , iar aici nu este cazul, in plus, ar fi vorba despre subiect activ si pasiv calificat, respectiv angajator-salariata, pentru a ne afla in prezenta acestei i nfractiuni.
Este in mod cert o modalitate de razbunare mai degraba din partea fostului angajator si de a va pune intr-o l umina proasta la noul loc de munca.
De acord cu cons.jr.legalli - nu sunt incidente dispozitiile referitoare la hartuire asa cum aceasta este prevazuta in legislatia actuala. Acum nu stim daca cele comunicate - in scris/telefonic au legatura cu respectivul proces sau depasesc acest cadru...
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)
Recomandare raisa-gabriela raisa-gabriela Imi puteti recomanda un avocat care sa ma reprezinte in instanta pt hartuire morala la locul de munca? As dori o persoana care a avut dosare de acest gen. (vezi toată discuția)
Hartuire, ajutor!!! simo79 simo79 Buna ziua, Am o rugaminte, daca ma puteti ajuta cu un sfat. E in legatura cu o persoana hartuita de un barbat cu care a avut in trecut o relatie pasagera. ... (vezi toată discuția)