Imi puteti recomanda un avocat care sa ma reprezinte in instanta pt hartuire morala la locul de munca? As dori o persoana care a avut dosare de acest gen.
Daca va simtiti hartuita trebuie sa si puteti dovedi abuzul moral la care sunteti supusa . Trebuie sa aveti dovezi scrise (inclusiv e-mailurile si sms-urile), ori inregistrarile video,inregistrari audio, fotografii, martori etc.
Avand la dispozitie aceste dovezi, va puteti sesiza Inspectia Muncii sau Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).
In cazul hartuirii sexuale (considerata o infractiune conform Codului Penal), victima se poate adresa direct instantelor judecatoresti si organelor de urmarire penala.
Daca hartuirea la locul de munca a fost dovedita, angajatul poate cere despagubiri in instanta .
Am facut plangere la CNCD in 7 februarie 2018 si nu am primit raspuns nici acum. Dar de atunci pt ca am sesizat conducerea institutiei problema, eu am primit 2 evaluari proaste, 2 comisii de disciplina , desfiintarea postului meu de la resurse umane si mutare mea la reorganizare cu marire de schema de personal fara a fi notificata, suplimentarea cu alte doua posturi la resurse umane si multe altele. Desi am contestat in instanta evaluarea, sanctionarea , pe care le-am castigat,totusi institutia si persoana pe care am reclamat-o , face abuzuri in continuare. Deci...nu mai stiu incotro sa ma indrept....