avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Vă solicit răspunsul la o întrebare, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Vă solicit răspunsul la o întrebare, iar pentru ...

Bună ziua!
Vă solicit răspunsul la o întrebare, iar pentru răspuns, e nevoie să vă explic situația pe scurt.
Cinci frați, sunt moștenitorii unei locuințe la țară. Casă, anexe curte și grădină. Nu s-a facut succesiunea,după decesul ultimului parinte,iar acum ,unul dintre frați vrând să se retragă,s-au hotarat sa facă succesiunea.A fost chemat topograful, s-au făcut măsurători, dar dosarul nu s-a finalizat, din motive necunoscute.Intre timp, la casa batraneasca, s-au făcut renovari, la care au contribuit doar patru dintre moștenitori. Au trecut cinci ani, de la prima masuratoare,și acum s-a cerut alte măsurători.S-au făcut iar masuratorile, dar...primăria a sistat întocmirea dosarului, necesar pentru succesiune, spunând că topograful a făcut greșeli în măsurători. Acum, primăria a trimis la unul dintre moștenitori o declarație tip, pe Watshap, cum că declară pe proprie răspundere, că acea gospodărie, conține două imobile, și anume:casă de locuit, și anexe, construite de părinții lor.
Vă rog să ne lămuriți, pentru ce este nevoie de acea declarație. Doar se știe de la sine, că părinții au fost proprietarii,ei au construit totul.
Vă mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial Marius00E Marius00E Buna ziua.ma scuzati de deranj.VA ROG DIN SUFLET ajutati-ma CU O INFORMATIE.mama a divortat in 2015 de,,tata,,(scriu tata in ghilimele ca nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Succesiune a1h4 a1h4 Am o intrebare , trebuie sa deschid succesiunea dupa tatal meu decedat in mai 2014. Mama traieste si suntem 5 frati. Eu locuiesc cu parintii sunt necasatorita ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. soția mea, dumnezeu s-o odihnească în pace, ... GeoVasi GeoVasi Bună dimineața. Soția mea, Dumnezeu s-o odihnească în pace, a decedat acum un an, am doi copii, unul dintre ei vrea să mă dea afară din casă ... (vezi toată discuția)