avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața. Soția mea, Dumnezeu s-o odihnească ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața. Soția mea, Dumnezeu s-o odihnească în pace, ...

Bună dimineața.
Soția mea, Dumnezeu s-o odihnească în pace, a decedat acum un an, am doi copii, unul dintre ei vrea să mă dea afară din casă spunând că eu nu am dreptul la nimic.
Sunt căsătorit legitim cu soția mea, menționez că nu am făcut succesiunea după părinții ei, proprietarii gospodăriei. Sora soției mele, a primit de la părinți, drept moștenire, o parte din grădină gospodăriei, prin chitanță de mână cu martori. Aferent casei construite de socrii, eu și soția mea am mai construit 4 camere.
Vă rog să-mi spuneți ce trebuie făcut ca să împart legal moștenirea cu copii mei, cât îmi revine mie și cât lor?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: GeoVasi , utilizator 12:06, 4 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Legal trebuie să faceți succesiunea, atât după soție, cât și după părinții ei.
Apoi după ce faceți succesiunea, faceți iesirea din indiviziune cu copiii dvs. și astfel se va stabili exact ”cât revine dvs. și cât revine lor”.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritate referitor la mostenire Anișoara Marin Anișoara Marin Fratele soțului meu a decedat acum 5 luni. Au o moștenire după urma socrilor mei care sunt deci și ei decedați.Au făcut succesiunea...și atunci soțul ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire mihaelamazilu2008 mihaelamazilu2008 Buna seara, Va rog sa ne lamuriti intr-o problema si anume:Tatal meu a decedat de 3 luni.In urma lui au ramas sotia(casatoriti de 39 ani)3 copii si ... (vezi toată discuția)
Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)