Va rog sa ne lamuriti intr-o problema si anume:Tatal meu a decedat de 3 luni.In urma lui au ramas sotia(casatoriti de 39 ani)3 copii si sora lui.Parintii lui au decedat in timpul vietii lui dar succesiunea la pamantul arabil nu s-a realizat .Acum dupa decesul tatalui meu,sora lui vrea succesiunea la pamantul arabil.Intrebare:la succesiunea pamantului arabil are dreptul si mama mea sau succesiunea are loc intre sora tatalui meu si copii lui
Sotia supravietuitoare are drept de mostenire de pe urma sotului decedat; ea nu va veni la mostenirea socrilor, decoarece nu este descendent al acestora.
Deci mostenirea de pe urma "parintilor tatalui" se va dezbate numai intre copiii acestuia. Cei doi copii ai tatalui vor veni la mostenirea bunicilor prin reprezentare, obtinand impreuna, cota ce i-ar fi revenit tatalui, daca traia, si in concurs cu sora tatalui.
Sotia supravietitoare va dezbate, impreuna cu copii ei, mostenirea numai de pe urma sotului decedat, si nu de pe urma socrilor.
La data decesului tatalui dvs, acesta era deja mostenitorul parintilor sai decedati.
Mama nu ii mosteneste pe socri, dar pe sot da, iar atunci cand sotul ei a decedat , socrii erau deja decedati, asa ca parte din teren ii revine si ei, mai exact 1/4 din ce ii revine tatalui dvs.
Daca tatal ar fi murit inaintea parintilor sai, atunci mama dvs nu avea dreptul la parte din teren.
Reprezentare nu exista in cauza, caci daca parintii sotului au decedat in timpul vietii, tatal si sora sa i-au mostenit, nu e nimeni de reprezentat.
Se va discuta acceptarea mostenirii de atunci etc.
E ciudat expusa speta, poate crea confuzii...
Succesiune
annita123
Buna ziua,
Am o intrebare si as aprecia un raspuns cat mai la obiect cu putinta.
Povestea incepe astfel. F este casatorita cu C. C decedeaza. C a avut o ... (vezi toată discuția)